Banjalučani spremni za revanš

Objavljeno: 21. 2. 2012 u 15:09h

Rukometaši Banjalučkog „Borac m:tela“ otputovali su jutros u Skoplje gdje će sutra u okviru 17. kola Regionalne SEHA lige igrati protiv „Metalurga“.

Borac- Metalurg

Borac- Metalurg

Ekipa „Metalurga“ pobijedila je Banjalučane u prvoj utakmici u Boriku rezultatom 31:26 i oni su jedini tim koji je uspio nadigrati ekipu Dragana Markovića u dosadašnjem dijelu SEHA lige. Metalurg vodi hrvatski stručnjak Lino Červar, dok na golu stoji zvanično najbolji golman Evrope Darko Stanić uz nekolicinu makedonskih reprezentativaca. U dosadašnjem dijelu lige Makedonci su imali samo tri remija i jedan poraz.

Trener Borca ističe da je Metalurg favorit, ali naglašava da je ove mečeve najlakše igrati.

„Oni su jedini tim koji nas je nadigrao, mada smo mi tada bili van takmičarskog ritma, dok su oni bili u dobroj formi. Mi putujemo u Skoplje kako bi odigrali što kvalitetniji meč. Nastupićemo kompletni, tako da se nadam dobroj partiji. Znamo ko ih vodi i ko im je na golu, ali moramo biti optimisti i pokušati napraviti iznenađenje. Možemo samo ako odigramo maksimalno i u napadu i u odbrani”, rekao je Marković i dodao:

„Biće ovo zaista pravi rat golmana. I mi imamo dobre čuvare i nadam se da će biti na željenom nivou. O Staniću ne treba trošiti riječi, jedan je od najboljih golmana na svijetu. Ja sam davno želio da ga angažujemo, ali nismo imali novca. Mi cijenimo rivala, imamo respekt prema njegovim rezutatima, međutim ne idemo da se predamo.”

Igrač Borca, Mirko Mikić, ističe da će njegov tim pokušati da iznenadi favorita.

„O Metalurgu možemo govoriti samo u superaltivu. Imaju odličnog trenera, golmana i popunjeni su na svim pozicijama. Oni su, po mom mišljenju, uz Zagreb favoriti regionalnog takmičenja i sigurno nas očekuje izuzetno težak meč. Svjesni smo gdje smo griješili u prvom meču i to ćemo nastojati da ispravimo u Skoplju. Nadam se da ćemo pružiti bolju partiju i da ćemo pokušati da ih iznenadimo. Oni su sad možda više koncentrisani, pa možemo to pokušati da iskoristimo”, istakao je Mikić.

Utakmica se igra u dvorani „Boris Trajkovski” u Skoplju sa početkom u 18 časova.

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/rukomet/banjalucani-spremni-za-revans/||claudebot