Prvi EDU-Coaching forum na Kastelu

Objavljeno: 12. 5. 2018 u 20:41h

U okviru festivala „Vivia Run&More Weekend“ koji se održava na tvrđavi Kastel, osmišljen je EDU-Coaching forum. Program foruma osmišljen je za trenere trčanja, fitness i kondicione trenere, studente i nastavnike fizičkog vaspitanja, učitelje joge, fizioterapeute, nutricioniste, trkače i sve one koji žele da usavrše svoje znanje. Jedan od ciljeva ovog foruma jeste unaprijeđenje rekreativnog sporta i sporta uopšte kako u regionu tako i šire. Poenta ovog foruma jeste da on postane mjesto gdje će se razmjenjivati iskustva, diskutovati, polemisati, prenositi naučna i praktična znanja, obučavati i savjetovati. Riječ je prvenstveno o stručnom forumu za unaprijđenje trenerskog rada u rekreativnim sportovima, ali je program osmišljen i za druge profile sportskih radnika, koji žele da aktivno rade na usavršavanju kako bi pomogli drugima. Predavanja, panel diskusije i radionice su segment po kojem se „Vivia Run&More Weekend“ razlikuje od drugih sličnih događaja. Domaćin prvog panela je sportski direktor Banjalučkog polumaratona Vladimir Selec.

Ove godine u centru foruma su četiri teme: kondicione pripreme rekreativaca, nutricionizam, prevencija od povreda i marketing u coaching-u.
O kondicionim pripremama danas je govorila Asja Petersen, verifikovani međunarodni pilates instruktor i edukator, koja dolazi iz Hrvatske. Ona je takođe i pokretač trenda vježbanja autentične Pilates tehnike na hrvatskom području.

Značaj pravilne ishrane slušaocima je predstavio oficijelni ljekar Svjetske fitness federacije-FISAF, Danijel Borković koji dolazi iz Slovenije. U posljednjih četrnaest godina dr Danijel Borković aktivno radi sa sportskim organizacijama i sportistima. Učesnike foruma upoznao je sa specifičnostima prehrane i suplementacija u sportu. Sve o proteinima, ugljenim hidratima, vitiminima i pravilnom unošenju hrane kod sportista pojasnio je dr Danijel Borković na današnjem predavanju.

Koliko je važno trenirati bez povreda, ali i kako se oporaviti od istih, učesnici su mogli čuti od prof. dr Aleksandra Jakovljevića, specijaliste ortopedske hirurgije i traumatologije. On je istakao da je često u koliziji sa trenerima jer im se mišljenja vrlo često ne podudaraju. Prisutnima je podijelio savjete i objasnio na koji način svojim radom pomaže sportistima, između ostalih i trkačici Luciji Kimani. Veliki problem predstavlja nedovoljna edukovanost ljudi, pa je ovaj forum idealno mjesto da se utiče na edukaciju i poboljšanje sportskih radnika.
O marketingu u coaching-u govorio je Veroljub Zmijanac, osnivač portala Trčanje.rs, Beogradskog trkačkog kluba i Belgrade Business Run-a. Učesnicima je pojasnio kako doći do uspješnog biznisa i aktivacije klijenata. Ono što je važno za uspješnu realizaciju ideje jesu kompetencija, volja i stav.

Učesnici foruma složili su se da je ideja za organizaciju ovakvog festivala kakav je „Vivia Run&More Weekend“ festival u sklopu Banjalučkog polumaratona sjajno osmišljena i sprovedena. Smatraju da je fenomenalan događaj te da će sljedeće godine biti još veća posjećenost. Dodaju da je atmosfera koja se stvorila sjajna, kao da si kod svoje kuće. Događaji koji su organizovani u sklopu festivala, kako koncerti tako predavanja i radionice zadržavaju posjetioce i trkače u Banjaluci. U tome se i ogleda uspjeh ovog festivala.
Sutra 13. maja učesnici će moći prisustvovati predavanju Sande Mešinović, koja će govoriti o tehnikama disanja i fokusa u cilju postizanja najboljih sportskih rezultata.

#FirstStep2018/ Banjaluka.com/ Autor: Ilijana Božić

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/prvi-edu-coaching-forum-na-kastelu/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])