Zvezda promašila napad za pobedu i pala u produžetku

Objavljeno: 17. 1. 2020 u 21:15h

Crvena zvezda je značajno smanjila svoje šanse u borbi za TOP 8 nakon što je doživjela i drugi vezani poraz na domaćem parketu u Evroligi.

Nakon Žalgirisa, bodove iz Beograda je odnijela i njemačka Alba koja je slavila 94:85.

Beograđani su platili ceh lošem napadu, gdje u finišu nisu uspjeli da pronađu rješenje, dok su gosti pogađali šuteve za tri poene, te su imali dobar ofanzivni skok.

Zvezda je bolje krenula u meč, povela je 5:0. Međutim uslijedio je brzi odgovor Albe koja je preko Sikme, Gifaja i Gedraitisa napravila preokret i došla do 10:8. Berlinski tim je nametnuo brži ritam koji je više njima odgovarao, ali se domaća ekipa uspjela držati i voditi.

U nastavku je Zvezda imala seriju 6:0 i odigrala je sjajnu odbranu, međutim nije to krunisala da ostvari veću prednost. Nekoliko prodanih lopti i promašeni ziceri Nikole Jovanovića, donijeli su šansu gostima koji su uspjeli da se vrate.

Tokom drugog perioda raspucao se Kevin Panter koji je vezao dvije trojke i dugu dvojku, pa je domaći tim otišao na poluvrijeme sa plus 4 (43:39).

Na startu treće četvrtine serija trojki. Kod Zvezde su pogađali Beron i Simanić, dok su na drugoj strani uzvraćali Erikson i Siva. Domaći tim je nekoliko puta imao plus 7, a „žilavi“ gosti su uspjevali da ostanu u igri.

Uz nekoliko sumnjivih sudijskih odluka i dobar šut za tri poena (vezali tri uspješna šuta) Alba je preokrenula na 59:57. Na kraju se u posljednji period ušlo sa 62:62, a njemački tim je u ovom periodu pogodio 7 trojki od 10 pokušaja.

Borbeni gosti su i u posljednjoj četvrtini uspjeli da se vrate dva puta iz minus pet i nastavili su da pogađaju šuteve za tri poena. Pri rezultatu 77:77 timovi su imali nekoliko loših napada, dva minuta su bili bez poena.

A onda su uspjeli samo da pogode sa linije slobodnih bacanja. Zvezda je imala napad za pobjedu, ali su odigrali beizdejno i na kraju je Lazić imao iznuđeni šut i promašio.

Gosti se međutim nisu snašli pa nisu organizovali posljednji napad a Štimac je takođe promašio šut za pobjedu i otišlo se u produžetak.

U dodatnih pet minuta ekipe su ušle rastrzano, a Sikma je prvi pogodio nakon ofanzivnog skoka. Zvezda nije mogla ništa da pogodi a to je kaznio Hermanson trojkom.

Kevin Panter je bio najefikasniji sa 24 poena. Lorenzo Braun i Vladimir Štimac su dodali po 12.  Kod Albe su najzapaženiji bili Pejton Siva i Luk Sikma sa po 15 koševa.

Rezultati

CSKA-Baskonija 94:90

Zenit-Valensija 81:86

Efes –Asvel 101:74

Izvor: Srpskainfo / Autor: Darko Dragičević / Foto: KK Crvena Zvezda

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/planeta-sporta/zvezda-promasila-napad-za-pobedu-i-pala-u-produzetku/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])