Veliki vaterpolo derbi, Srbija dočekuje Hrvatsku

Objavljeno: 19. 6. 2019 u 18:06h

Veliki vaterpolo derbi igra se večeras na otvorenom bazenu SC Tašmajdan. U drugom kolu “B” grupe finalnog turnira Svjetske lige, od 21 čas sastaju se Srbija i Hrvatska, koje su posljednjih nekoliko godina na najvećim takmičenjima vodile borbu za najviši plasman.

Ovo će biti ukupno 31. međusobni duel ove dvije selekcije. U dosadašnjih 30 mečeva Srbija je uspješnija, sa 16 pobjeda, tri meča je završeno nerješenim rezultatom, dok je Hrvatska slavila 11 puta.

Najubedljiviju pobjedu „delfini“ su zabilježili na SP 2015. godine u Kazanju, kada su slavili rezultatom 11:4, a najefikasniju utakmicu srpski i hrvatski vaterpolisti odigrali su 2012. na EP u Ajndhovenu, kada je postignuto 27 golova. Srbija je tada slavila rezulatom 15:12. Ipak, ono što treba istaći je činjenica da je reprezentacija Srbije najviše poraza doživjela upravo od selekcije Hrvatske, što ovaj duel čini još zanimljivijim.

Obje reprezentacije u prvom kolu finalnog turnira Svjetske lige u Beogradu zabilježile su pobjede. Srbija je bila bolja od Australije 12:8, dok je Hrvastka savladala Kazahstan 20:4.

Izvor: Sport.blic

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/planeta-sporta/veliki-vaterpolo-derbi-srbija-docekuje-hrvatsku/||claudebot