Tijana najbolja na svijetu: “Ne smijemo se okliznuti u kvalifikacijama za Olimpijadu”

Objavljeno: 18. 5. 2019 u 14:54h

Tijana Bošković, najbolja svjetska odbojkašica, bila je promoter sajma sporta koji je juče održan u Banjaluci, a ovo je bila prilika da sa igračicom koja je rođena u Bileći razgovaramo o aktuelnim odbojkaškim temama.

Boškovićeva je u razgovoru za Srpskainfo izjavila da je Srbija fukusirana na što bolji rezultat na Olimpijadi, ali je dodala da do ovog takmičenja ima još mnogo vremena.

Foto: Bojan Božić/RAS Srbija

“Olimpijada u Tokiju nam je svima cilj, ali prvo moramo da se kvalifikujemo na to takmičenje, pa ćemo onda govoriti o ciljevima. Sistem u odbojci je u najmanju ruku čudan pa mi nakon evropskog i svjetskog zlata ponovo moramo da igramo kvalifikacije za Olimpijske igre, ali šta je tu je. Nama su kvalifikacije za Olimpijske igre uz Evropsko prvenstvo ove godine najznačajnije takmičenje, nadam se da ćemo uspješno da ih prebrodimo i da odemo u Tokio. Zaista je rano govoriti o ciljevima na Olimpijadi, jer kao što sam rekla, fokusirani smo trenutno na kvalifikacije, a što se tiče očekivanja, ona su kod reprezentacije Srbije uvijek najviša” – rekla je Tijana Bošković.

Kvalifikacioni turnir za Olipijske igre Srbija će igrati u Poljskoj protiv domaće selekcije, Portorika i Tajlanda, a plasman u Tokio obezbjediće samo prvoplasirana ekipa.

Ono što Tijanu Bošković i njene saigračice očekuje u skorijoj budućnosti jeste Liga nacija. Srbija se nalazi u četvrtoj grupi.

U utorak, 21. maja Srbija će igrati protiv Holandije od 20 časova, dan kasnije protiv Koreje od 17, a u potom u četvrtak, 23. maja, protiv Turske od 20 časova.

“Ne možemo reći da je Liga nacija za nas beznačajno takmičenje jer mi u svaku utakmicu ulazimo sa jasnm ciljem da ostvarimo pobjedu, međutim, jasno je da su nam ove godine prioritet kvalifikacije za olimpijadu i Evropsko prvenstvo. Utakmice koje slijede iskoristićemo kako bismo polako počeli da podižemo formu kako bismo najspremnije bile kada to bude najpotrebnije” – rekla je Boškovićeva.

Finalni turnir Lige nacija će se odigrati od 3. do 7. jula u Nanđingu u Kini. Pored Kine na njemu će nastupiti i pet najuspješnijih selekcija sa ukupne tabele poslije 15 odigranih utakmica.

Ženska seniorska reprezentacija Srbije, jedan dio priprema za Svjetsko prvensvo na kojem je osvojila zlatnu medalju odradila je na Palama, na isti način Srbija će se pripremati i za Evropsko prvensvo koje će se održati u Turskoj, Mađarskoj, Poljskoj i Slovačkoj, od 23. Avgusta do 8. septembra.

“Imaćemo priliku da opet dođemo na Pale u julu. Prošle godine su se i ostale djevojke upoznale sa načinom na koji ljudi iz Republike Srpske prate reprezentaciju Srbije, uvjerile su se i same koliko podršku imamo sa ovih prostora i moram priznati da jedva čekamo da se vratimo na Pale. Prošle godine nam je Republika Srpska bila srećna, nadam se da ćemo i ove godine sa Pala stići do završnice i borbe za najsjajnije odličje” – rekla je Boškovićeva.

Srbija će na Euru igrati u grupi sa selekcijama Turske, Bugarske, Francuskom, Finskom i Grčkom.

Za razliku od reprezentativne karije na kojoj se trofeji nižu kao na traci Tijana kaže da nije u potpunosti zadovoljna rezultatima u Ezečibašiju.

“Ovo je moja četvrta sezona sa Ezečibašijem iz Istanbula. Ove godine smo bili drugi kao i prošle. Nije baš najbolja sezona iza nas iako sa ja lično zadovoljna svojim igrama. Nadam se da ćemo naredne sezone na svim takmičenjma bilježiti prva mjesta, a u ovom klubu ću sigurno igrati još dvije godine” – zaključila je najbolja svjetska odbojkašica Tijana Bošković.

Izvor: Srpskainfo/ Bojan Božić

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/planeta-sporta/tijana-najbolja-na-svijetu-ne-smijemo-se-okliznuti-u-kvalifikacijama-za-olimpijadu/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])