Thiago Motta želi revoluciju fudbala sa “super ofanzivnom” 2-7-2 formacijom

Objavljeno: 21. 11. 2018 u 12:53h

Proveo je mnogo godina pod trenerskom palicom Josea Mourinha u Interu, ali Thiago Motta (36) želi krenuti trenersku karijeru s kompletno drugačijim razmišljanjem u vezi taktike.

Naime, Motta želi igrati “super ofanzivnu” formaciju.

Trenutno vodi juniorsku ekipu PSG-a i u briljantom intervjuu Italijan je rekao kako želi revoluciju igre koristeći “kratki” tim koji će “kontrolisati igru s visokim presingom i velikom kretnjom sa i bez lopte.”

Takođe, želi da se golman računa kao veznjak.

U intervjuu za italijansku Gazzettu dello Sport, bivši PSG-ov veznjak je objasnio svoju taktiku.

“Moja ideja je da se igra ofanzivno. Kratki timovi kontrolišu igru, visoki presing i mnogo kretnje sa i bez lopte. Želim da igrač koji ima loptu uvijek ima tri ili četiri solucije i dva saigrača blizu da mu pomognu. Teškoća u fudbalu je često raditi jednostavne stvari, ali kontroliši bazu, dodavanje i imaš je besplatno. Ne volim brojeve na terenu jer vas oni zavaraju. Možeš biti super ofanzivan s 5-3-2 i defanzivan s 4-3-3. Sve zavisi od kvalitete igrača. Igrao sam utakmice u kojima su dvojica stopera završavala skroz naprijed kao devetka i desetka. Ali to ne znači da ne volim ljude poputa Samuela ili Chiellinija, koji su rođeni defanzivci”, rekao je Motta.

Kasnije u intervjuu, novinar Andrea di Caro ga je pitao da li priča o 2-7-2 formaciji, što znači da igra s 12 igrača, ako se tu računa golman.

“Ne, golman se računa među sedam igrača u sredini. Za mene, napadač je posljednji igrač odbrane, a golman prvi napadač. Golman počinje igru, a napadači su prvi kada treba napraviti presing da se preotme lopta”, rekao je Motta.

Motta je rekao kako je njegov cilj voditi prvi tim PSG-a.

Izvor: klix.ba / Autor: N. K.

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/planeta-sporta/thiago-motta-zeli-revoluciju-fudbala-sa-super-ofanzivnom-2-7-2-formacijom/||claudebot