Srpski džudista Nemanja Majdov poručuje: Cilj mi je olimpijska medalja, a ne samo put u Tokio (VIDEO)

Objavljeno: 19. 5. 2019 u 11:56h

Nemanja Majdov je uz odbojkašicu Tijanu Bošković bio jedan od promotera Sajma sporta u Banjaluci. Svjetski šampion i evropski vicešampion iza sebe ove godine ima nekoliko velikih uspjeha, iako je prije samo nekoliko meseci bio suočen sa povredom koja bi mnoge sportiste spriječila da nastave karijeru.

“Sezona je za mene krenula kao jedna od najuspješnijih u karijeri. Osvojio sam Gran pri u Maroku, na nekim takmičenjima bio sam u samom vrhu, a onda je, prošlog vikenda stigao i trofej na Gren slemu u Bakuu. Zablistao sam kao nikada do sada i ovo su mogu reći, možda i dva najvrijednija rezultata poslije zlatne medalje na Svjetskom prvenstvu i svakako potvrda da sam na dobrom putu, a moje ambcije su velike”, rekao je Majdov.


Iako je san svakog sportiste da se kvalifikuje na Olimpijske igre, Nemanja ne razmišlja na taj način. Njegovi ciljevi su mnogo viši.

“Meni, iskreno, učešće na Olimpijskim igrama ne znači ništa, ja sam svjetski šampion i ne želim da se zadovoljim samo time što bih putovao u Tokio. Moj cilj je medalja, želim da budem, ako Bog da, olimpijski šampion i da ispišem nove stranice džudo sporta u Srbiji i u Republici Srpskoj. Međutim, to je nešto u šta se mora uložiti mnogo truda i rada. Tek sam u procesu sticanja norme što u našem sportu, uz konkurenciju koju imam u Srbiji, nije nimalo lako. Ići ćemo korak po korak, pokušati svaki dan da napredujemo, da radimo maksimalno i siguran sam da uz takav pristup mogu do medalje”, optimista je Majdov.

Povreda ligamenata koljena je, očigledno iza njega, s obzirom da izgleda kao u najboljim danima.

“Hvala Bogu, trenutno nemam povreda i nadam se da će tako ostati. Vratio sam se poslije operacije koljena, iako su mnogi prognozirali da je moja karijera završena. Međutim, uz kvalitetan ljekarski tim koji imam, te uz moj trud i upornost u oporavku uradio sam nešto nemoguće i sada sam ponovo zdrav i pun samopouzdanja”, rekao je Majdov.

sportSrpski džudista je na Sajmu sporta u Banjaluci privukao veliku pažnju, posebno mališana koji se bave ovim sportom, a i sam kaže da je uvjeren da među njima raste neki novi Nemanja Majdov.

“Sigurno da ima talenata i perspektivnih sportista. Ima dosta dječaka koji obećavaju, ali svakako treba raditi na tome da im se stvore što optimalniji uslovi za rad. Ako se bude ulagalo kako treba, radilo na edukaciji i ako se bude pratio razvoj najkvlitetnijih sportista ne sumnjam da će neko vrlo brzo doći na moje mesto ili me čak prevazići. Tu sam da podijelim svoje iskustvo i uvijek sam na raspolaganju ako mogu da pomognem da džudo, odnosno kompletan sport Republike Srpske napreduje”, zaključio je Nemanja Majdov.

Izvor: Srpskainfo / Autor: Bojan Božić

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/planeta-sporta/srpski-dzudista-nemanja-majdov-porucuje-cilj-mi-je-olimpijska-medalja-a-ne-samo-put-u-tokio-video/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])