Srbija izgubila od Estonije, meč odluke protiv Izraela

Objavljeno: 21. 2. 2019 u 20:30h

Košarkaška reprezentacija Srbije poražena je od Estonije 70:71, te će u posljednjem kolu morati da savlada Izrael kako bi se plasirala na Svjetsko prvenstvo u Kini. 

U dramatičnom finišu Estonci su došli do pobjede. Pogodili su domaći šut za tri poena pri rezultatu 68:68, a zatim je Stevan Jelovac fauliran pri šutu za tri poena četiri sekunde prije kraja. Pogodio je prva dva bacanja, a onda treće promašio. Igrači Srbije su došli do lopte a nisu pogodili.

Ekipa Aleksandra Đorđevića je još jednom podbacila, odigrala veoma loše u odbrani gdje su dopustili domaćoj selekciji da u posljednjoj četvrtini dođe do otvorenih šuteva za tri poena.

Srbija je protiv Estonije većim dijelom meča imala prednost, ali su loša odbrana i posebno skok omogućili domaćem timu da se nekoliko puta vrati u igru. Estonci su bili dobri i u šutu za tri poena.

Domaćin je poveo 6:0, ali je Srbija brzo preokrenula rezultat poenima Miloša Teodosića i Dragana Milosavljevića. „Orlovi „ su zatim imali prednost međutim svojim grešakam nisu uspjevali da prelome meč.

Na početku posljednje četvrtine Srbije je povela sa osam poena 57:49, ali su dopustili Kitsingu da šutevima za tri poena dođu do izjednačenja 64:64. Nakon toga uslijedio je dramatičan finiš.

U pobjedničkok timu Kitslin i Kulame su ubacili po 18 poena, dok je kod Srbije Jelovac imao 19, a Miloš Teodosić i Dragan Milosavljević po 16.

Srbija mora da savlada Izrael u Beogradu u nedjelju od 16 časova.

Izvor: Srpskainfo/ Darko Dragičević

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/planeta-sporta/srbija-izgubila-od-estonije-mec-odluke-protiv-izraela/||claudebot