Saša Obradović: Bila bi mi čast da vodim “orlove”

Objavljeno: 17. 9. 2019 u 16:31h

Jedan Saša rekao je zbogom državnom timu Srbije, a drugi bi trebalo da dođe umjesto njega.

Saša Obradović figurira kao najozbiljniji kandidat da zamijeni Aleksandra Sašu Đorđevića, sa kojim je prije dvadesetak godina dijelio minute na poziciji plejmejkera u reprezentaciji SR Jugoslavije, koja je u to vrijeme dominirala svjetskom košarkom.

Peto mjesto na Mundobasketu u Kinu teško je palo igračima i navijačima, jer su svi očekivali da će zaigrati u finalu i doći do titule, a Đorđević je digao sidro nakon toga, odnosno rekao je da odlazi jer mu je istekao ugovor.

Kako prenosi pojedini mediji u Srbiji, Obradović je gotovo izvjesno novi selektor, posebno što bi mogao da uskladi obaveze u Monaku sa reprezentativnim akcijama i kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, za razliku od pomoćnog trenera Sakramenta i još jednog kandidata Igora Kokoškova.

Kvalifikacije za EP 2021. startuju u februaru naredne godine, kada će Srbija igrati protiv Finske i Gruzije i vjeruje se da Kingsi ne bi dali dozvolu Kokoškovu da odsustvuje.

“Više puta sam izjavio da bi to za mene bio najveći uspjeh u karijeri. Velika je čast voditi nacionalni tim svoje zemlje i to je za mene nešto posebno. Takve stvari se ne odbijaju. Zasad sa mnom niko nije kontaktirao, niti je bilo ikakvih razgovora o toj temi” – istakao je Obradović.

Mislim da je još rano. Ljudi iz Saveza moraju prvo da vide šta je i kako dosad urađeno, pa tek onda da idu dalje. Oni će sigurno prvo izabrati kandidate, obaviti razgovore, pa tek onda odlučiti te izneti program i cilj za naredni period. – dodao je Obradović.

Ukoliko dobije poziv trener Monaka će morati da popriča sa čelnicima kluba o tome da li bi mogao da se posveti i reprezentativnim odnosima.

“Tu priču nisam otvorio, jer još nemam konkretan povod za tako nešto. Moram da znam gdje sam, neko drugi treba da povuče prvi potez, ne mogu napamet da pričam” – dodao je Obradović.

Za sada se licitira imenima njih dvojice, dok je skoro iluzorno očekivati da će neko drugi dobiti poziv za razgovor. Ukoliko dobije povjerenje, Obradović će postati treći trener Srbije od osamostaljenja nakon Zorana Moke Slavnića (2007) i Dušana Ivkovića (2007-2013).

Karijera

Za reprezentaciju SR Jugoslavije Obradović je debitovao u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 1995. godine, a posljednje veliko takmičenje bilo je Evropsko prvenstvo 2001. u Turskoj. Osvojio je tri zlatne medalje na EP (1995, 1997, 2001), jedno svjetsko zlato (1998), olimpijsko srebro (1996) i evropsku bronzu 1999. godine.

Igrao je za Crvenu zvezdu, Limož, Albu, Romu, Budućnost i Keln, u kojem je 2005. započeo trenersku karijeru. Nakon toga vodio je Kijev, Turov, Donjeck, Albu, Lokomotivu Kubanj i sada Monako.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/planeta-sporta/sasa-obradovic-bila-bi-mi-cast-da-vodim-orlove/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])