Predrag Danilović: Novi selektor neće doći preko noći

Objavljeno: 18. 9. 2019 u 16:16h

Predsjednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović rekao je da ne želi da podnese ostavku na tu funkciju nakon što je seniorska reprezentacija osvojila peto mjesto na Svjetskom prvenstvu u Kini. Na pitanje novinara da li namjerava da ode glasno je odgovorio “ne”.

“Pogrešili smo, naravno da je neuspjeh. Nije debakl, ali je neuspjeh. To gde smo pogriješili to nije pitanje za KSS već za struku” – rekao je Danilović.

Demantovao je pisanje pojedinih medija da je u svađi sa Đorđevićem i generalnim sekretarom Dejanom Tomaševićem.

“Zna se moj način rada i razmišljanja kako bi trebalo da se ponaša, kako u klubu, tako i u reprezentaciji. Pošto sam načuo da je lakše doći do Kim Jong Una nego do mene, kao i da sam sa u svađi sa selektorom Đorđevićem i Tomaševićem, morao sam da reagujem. Ako mislite da će neki naslovi izmišljeni posvađati Dejana, mene i Đorđevića to se neće desiti” – istakao je Danilović.

“Rezultat koji je neuspjeh svih nas ne bi trebalo da pokvari Đorđevićevu ljudsku i trenersku stručnost. Svako moje obraćanje tokom šampionata bilo bi narušavanje autoriteta selektora. Dovoljno iskustva imam i pameti, kako kažu moji iz Hercegovine nije budala svaki dan blesav. Moram da vas razočaram, jer nije bilo nikakvog konflikta, niti sam bilo šta rekao vrhunskom igraču sa kojim sam osvajao medalje” – dodao je Danilović.

Sa Đorđevićem je razgovarao prije Mundobasketa, ali nije bilo dogovora da selektor ode nakon Mundobasketa. Spekuliše se da bi Saša Obradović mogao da zamijeni Đorđevića dok je navodno među kandidatima i Igor Kokoškov.

“Bilo bi neodgovorno sa moje strane da dva dana posle prvenstva kalkulišem o novom selektoru. Naravno da ćemo određene osobe kontaktirati, ali ne dva dana nakon prvenstva. Sa Obradovićem i Kokoškovim niko nije kontaktirao i ništa im nije nuđeno. Ko će biti selektor ja ću da presečem, ja sam predsednik. Ne treba ništa preko kolena seći. To zanima našu naciju, mi smo svi treneri. Nećemo sigurno čekati poslednji momenat, jer imamo prozor u februaru” – rekao je Danilović.

Srbija ima rok do novembra da pošalje ponudu FIBA za domaćinstvo kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre i to u iznosu oko tri miliona evra. Iste namjere najavili su Grčka i Litvanija.

“Razgovarao sam i sa predsjednikom države da budemo kandidati za organizaciju kvalifikacionog turnira i imamo apsolutnu finansijsku i organizacionu podršku” – zaključio je Danilović.

Bogdanović: Znamo šta imamo

Košarkaši Srbije vratili su se u Beograd i na aerodromu su dočekani aplauzom. Najbolji strijelac šampionata i član idealne petorke Bogdan Bogdanović rekao je da je lijepo što je bar neko dobio nagradu. Bogdanović je demantovao da je u ekipi došlo do narušavanja atmosfere tokom takmičenja kao što se pisalo u medijima.

“Tu smo mi, držimo se, imamo sjajnu atmosferu koja se nije kvarila i dovodila u pitanje. To nas je držalo i držaće nas zauvijek. Pisaće se svašta, ali mi znamo šta imamo” – istakao je Bogdanović.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/planeta-sporta/predrag-danilovic-novi-selektor-nece-doci-preko-noci/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])