Ovaj čovjek je uspio da bude omražen i u Srbiji i u Hrvatskoj! (Foto/Video)

Objavljeno: 7. 11. 2019 u 15:25h

Njemački arbitar Feliks Brih je na Mundijalu navukao gnjev navijača Srbije, a poslije utakmice Dinama i Šahtjora su ga zapamtili i u Hrvatskoj.

sudija

Portal index.hr navodi da je 44-godišnji arbitar u dvije sporne situacije na stadionu Maksimir odbio da koristi VAR tehnologiju, ali je to učinio u finišu utakmice i dodijelio jedanaesterac ukrajinskom timu.

“Na Briha su ljuti igrači, trener, navijači, uvjereni su da im je greškama ukrao pobjedu vrijednu proljeća u Evropi. Sudijsku karijeru doktora pravnih nauka iz Minhena prate skandali i kontroverze”, navodi se u tekstu.

Podsjeća se da je Brih 2013. godine dijelio pravdu u utakmici između Srbije i Hrvatske u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

“Pakao na “Marakani” je pokušao da ugasi kartonima. Podijelio je osam žutih i dva crvena. Mjesec dana kasnije je u utakmici Hofenhajma i Bajera priznao pogodak Stefana Kislinga, iako lopta nije prešla gol liniju, već je sa spoljne strane kroz rupu u mreži završila u gol. Priznao je da je izgubio loptu iz vida, te da ju je potom vidio u mreži, pa je priznao gol”, podsjeća se.

Brih je 2017. godine vodio finale Lige šampiona, bez greške, ali je prethodno donosio čudne odluke u završnom meču Lige Evrope između Sevilje i Benfike.

“On je teško oštetio Srbiju na Mundijalu. Nije dosudio penal za Srbiju u utakmici sa Švajcarskom, iako su napadača Aleksandra Mitrovića držala dvojica protivničkih igrača. Brih ni ovoga puta nije koristio VAR. Pogurana Švajcarska je pobijedila sa 2:1 i otišla u nokaut fazu”, podsjeća se.

Prenosi se i izjava kapitena reprezentacije Srbije Aleksandra Kolarova.

“Ne vjerujem da su stavili Nijemca da sudi Švajcarcima. Kao da su nama stavili da sudi Crnogorac. Sve vrijeme je sa njima pričao na njemačkom, stalno sam ih molio da pričaju na zvaničnom, engleskom jeziku jer nismo u Njemačkoj”, istakao je Kolarov.

Briha su optužili i fudbaleri Sjeverne Irske, koji su navodili da je se on tokom utakmice na Mundijalu “grlio sa fudbalerima Švajcarske”.

Izvor: B92

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/planeta-sporta/ovaj-covjek-je-uspio-da-bude-omrazen-i-u-srbiji-i-u-hrvatskoj-foto-video/||claudebot