Odbojkašice Srbije su prvakinje svijeta! (Foto)

Objavljeno: 20. 10. 2018 u 15:20h

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije današnjom pobjedom protiv selekcije Italije, u finalu Svjetskog prvenstva u Japanu rezultatom 3:2 u setovima, postala je prvak svijeta po prvi put u svojoj istoriji!

Terzić se odučio da od starta ukaže povjerenje Maji Ognjenović, Bjanki Buši, Stefani Veljković, Mileni Rašić, Tijani Bošković, Brankici Mihajlović i liberu Silviji Popović.

Italijanke su otvorile susret vođstvom od 5:2, a na prvim tehničkom tajm-austu imale su četiri poena prednosti. Srbija je konstantno bila u deficitu od dva do četiri poena (4:8). Igrale su olimpijske vicešampionke stegnuto, što je prvenstveno koristila Laura Egonu i nizala poene na konto “azurina”, koje su povele sa 1:0 u setovima.

U drugom dijelu igre, Srpkinje su se pribrale. Nakon početnog vođstva Italijanki, uslijedio je preokret. Blok je proradio, kao i servis, a igra u polju bila je na vrhunskom nivou. Na drugom tehničkom tajm-autu Srbija je imala prednost od pet poena (16:11). Do kraja seta, Srpkinje su predvođene Majom Ognjenović i Tijane Bošković još više uvećale prednost izjednačile na 1:1 i poslale jasan signal svojim rivalkama.

U trećem setu vodila se izjednačena borba. Italijanke su se malo odlijepile sredinom seta i na dugom tehničkom tajm-autu imale su tri poena viška (16:13). Srpske odbojkašice su ipak uspjele da se vrate u egal u finišu seta. Ušlo se u neizvjestan finiš. Italijanke su mnogo bolje odigrale tu završnicu, a Paola Egonu je svojim poenom donijela vođstvo “azurinama” od 2:1 u setovima.

Naredni set su srpske odbojkašice počele veoma dobro. Vodile su sa 4:1 kada Italijanke nisu imale rješenja za napade srpskih igračica. Uz pomoć čelindža, Srbija je poenom Tijane Bošković. Njenim 17. u tom trenutku stigla do velikih 6:2, da bi u narednom poenu odličnim blokom povećale na pet poena razlike. Srbija je uspjela da održava stečenu prednost tokom čitavog seta i Srpkinje su iskoristile prvu set loptu, greškom Egonu, te stigle do 2:2 i do odlučujućeg petog seta.

Peti set ponovo je doneo veliku neizvijesnost. Veliki poen, odličnom odbranom, naše reprezentativke dobile su za rezultat 7:7, nakon novog promašaja Egonu. Definitivno, ovo nije bilo finale za one sa slabijim srcem, a sjajnim poenom Tijane Bošković Srbija je po prvi put u petom setu stigla do vođstva i do 9:8. Blok u narednom poenu donio je i dva poena prednosti timu Zorana Terzića.

Nakon nevjerovantog poena, Maja Ognjenović donijela je Srbiji meč loptu.

Pogriješile su Italijanke na kraju. SRBIJA JE PRVAK SVIJETA!

Izvor: Srpskacafe

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/planeta-sporta/odbojkasice-srbije-su-prvakinje-svijeta-foto/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])