Odbojkaši Srbije kreću u bitku za medalju

Objavljeno: 24. 9. 2019 u 16:13h

Odbojkaši Srbije bez greške su odradili dosadašnji dio Evropskog prvenstva pošto su dobili svih šest utakmica, sa samo jednim izgubljenim setom, a večeras ih čeka možda i najbitnija na šampionatu, jer pobjeda donosi borbu za medalju, a poraz vodi kući.

“Orlovi” će u četvrtfinalu EP odmjeriti snage sa Ukrajinom od 20.30 časova koja je u grupnoj fazi imala tri pobjede i dva poraza, dok je u osmini finala bila bolja od Belgije rezultatom 3:2.

Selektor Srbije Slobodan Kovač, kome je ovo prvo takmičenje sa nacionalnim timom, uoči četvrtfinalnog duela izjavio je da će ekipa biti maksimalno spremna i neće dozvoliti rivalu da napravi iznenađenje kao protiv Belgije.

“Ukrajina je nepoznanica, ali dobra reprezentacija. Posljednjih godina imali su dosta uspjeha u mlađim kategorijama i stoga moramo da budemo pažljivi, da se dobro spremimo, igrači da maksimalno koncentrisano uđu u meč, jer je to reprezentacija koja je već napravila iznenađenje. Mi nismo Belgija, mi smo Srbija. Dočekaćemo ih maksimalno spremno i daćemo sve od sebe da odemo u polufinale” – rekao je Kovač.

On se još jednom osvrnuo na trijumf protiv Češke u osmini finala.

“Sigurna, važna pobjeda. Kada te ekipe iz možda sredine evropskog kvaliteta igraju protiv Srbije, nemaju šta da izgube, igraju rasterećeno, rizikuju 100 odsto, pa onda to rizikovanje napravi neki mali problem kao što su nama Česi u prvom setu. Bili smo jaki, izdržali smo njihove nalete i rezultat je taj kojim možemo da budemo zadovoljni” – poručio je Kovač.

Mišljenje selektora dijeli i primač servisa Marko Ivović kojeg nije bilo u timu prije dvije godine koji je stigao do bronzane medalje.

“Imamo fin i lijep put, a sljedećoj utakmici treba pristupiti kao do sada. Ukrajina je pokazala da može da napravi čudo ako joj se dozvoli. Treba da budemo koncentrisani i igramo svoju igru kako bi sve bilo kako treba. Iskusniji smo i bolji, to treba da pokažemo na terenu. Poznajem pojedine ukrajinske igrače, dobri su i imaju ambicioznu ekipu. Treba da se postavimo kao prema svim drugim ekipama koje igraju na motivaciju, jer mladi igrači drugačije pristupaju utakmicama od iskusnijih” – kazao je Ivović.

Polufinala

Ukoliko Srbija pobijedi Ukrajinu u polufinalu (27. septembar) će igrati protiv boljeg iz posljednjeg meča četvrtfinala u kojem se večeras od 21 sat sastaju Francuska i Italija.

U drugom polufinalu 26. septembra sastaće se pobjednici mečeva Poljska – Njemačka i Rusija – Slovenija koji su igrali sinoć.

Meč za treće mjesto na rasporedu je 28. septembra, a finale dan kasnije.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/planeta-sporta/odbojkasi-srbije-krecu-u-bitku-za-medalju/||claudebot