Nurkić izašao iz bolnice, liječenje noge nastavlja u kućnom ambijentu

Objavljeno: 29. 3. 2019 u 14:33h

Najbolji bh. košarkaš Jusuf Nurkić u četvrtak je izašao iz bolnice i oporavak od teškog loma noge nastaviće u svojoj kući u Portlandu.

Centar Trail Blazersa je slomio obje potkoljenične kosti lijeve noge u meču protiv Bruklina, nakon čega je hitno prebačen u bolnicu gdje su ga ljekari uspješno operisali.

Nakon nekoliko dana mirovanja i intenzivne njege Nurkić će uz dopuštenje ljekara liječenje nastaviti u kućnoj atmosferi, potvrdio je za Klix.ba Jusufov otac Hariz.

“Juče je izašao iz bolnice, bolovi su još uvijek jaki i samo smo kratko razgovarali telefonom”, rekao je Hariz.

Teška povreda koju je Nurkić zadobio bila je jedna od glavnih sportskih vijesti posljednjih dana, a poruke podrške za bh. centra stigle su sa svih strana i sigurno će mu puno značiti za proces rehabilitacije koji je počeo samim izlaskom iz bolnice.

Još uvijek je rano za prognoze kada bi se Nurkić mogao vratiti na parket, a ovakve povrede zahtijevaju pauzu od najmanje sedam mjeseci te bismo Jusufa mogli gledati na parketu krajem ove ili početkom iduće godine.

Izvor: klix.ba

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/planeta-sporta/nurkic-izasao-iz-bolnice-lijecenje-noge-nastavlja-u-kucnom-ambijentu/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])