Novakov otac: Moj sin će biti najbolji teniser svih vremena

Objavljeno: 18. 11. 2019 u 20:14h

Srđan Đoković je gostovao na Radio Beogradu 1 i tom prilikom rekao da će Novak biti najbolji teniser ikada.

“Obraćam se onim ljudima koji cijene sve što moj sin radi, a to je siguran sam više od 95 posto našeg normalnog naroda. Ja im kažem da će Novak Đoković biti najbolji teniser svih vremena i dok to ne postigne i obori sve rekorde koji su preostali, neće prestati da igra tenis”, rekao je Srđan Đoković za RTS.

Novak je ovu godinu završio na drugom mjestu ATP liste, a uspio je da osvoji i dvije grend slem titule – Australijen open i Vimbldon.

“Veoma je dugačak spisak tenisera koji su kvalitetni, ali stoje u redu iza Novaka, i vrebaju, evo već desetak godina, da ga smjene sa prvog mjesta. Sada je to uspjelo Nadalu, ali to je sasvim u redu, to je sport. Uostalom, kako bi se to zvalo kada bi bilo koji igrač bio neprikosnoven i pretplaćen da samo on bude prvi, kad bi stalno pobjeđivao? Nego, Novak se pojavio u nezgodno vrijeme za Srbiju i srpski narod, jer je vratio vjeru i pokazao da mi nismo genocidan narod, da mi nismo najgori na svijetu, da smo dio evropske kulture i civilizacije. Nemoguće je da jedan takav gospodin sportista, kakav je Novak, dolazi iz nekog genocidnog naroda, kako su nas mnogi u prošlosti etiketirali”, dodao je on.

Novak se često u prošlosti susretao s, uslovno rečeno, neprijateljskom publikom, naročito u mečevima sa najvećim rivalima – Federerom i Nadalom.

“Ne možete ni da zamislite koliko je Novaku u takvim situacijama teško, ali je on uvijek imao hrabro srce i hladnu glavu, on kako mu je bilo, zna samo on. Zamislite, on je pripadnik jednog malog ponosnog naroda iz jedne male siromašne zemlje, koji su bombardovali ti svjetski ‘stručnjaci’ za bombardovanje. Jednu malu Srbiju bombardovalo je 20 moćnih zemalja, zamislite kakvi su to junaci. I on se izborio sa svim tim i postao jedan od najboljih tenisera svih vremena”, zaključio je Srđan Đoković.

Novak je trenutno u Madridu sa Dejvis kup reprezentacijom, gdje ga očekuju mečevi grupne faze protiv Japana i Francuske.

Izvor: RTS/ Snežana Pantović

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/planeta-sporta/novakov-otac-moj-sin-ce-biti-najbolji-teniser-svih-vremena/||claudebot