Novak se izjednačio sa Rodžerom, peti put “broj 1” na kraju godine

Objavljeno: 5. 11. 2018 u 18:46h

Novak Đoković će 2018. godinu i zvanično završiti kao najbolji teniser na planeti poslije neočekivane odluke Rafaela Nadala.

Nadal, donedavno prvi na svijetu, odlučio je da se poslije Pariza povuče i iz Londona u kojem je trebalo da igra na Završnom mastersu.

Đoković je odustajanjem Rafe iz Pariza i svojim dobrim igrama već ranije preuzeo poziciju broj jedan, ali je Španac imao kakve-takve šanse da se vrati na “tron”, ali ne više.

Poslije oduzimanja bodova sa Završnog mastersa 2017. Đoković ima 8045 (ništa mu nije oduzeto), 565 više od Rafe i 2025 više od Rodžera, te je teoretski nemoguće da ne bude “broj 1” na kraju godine.

Novaku je ovo peti put u karijeri da godinu završava kao najbolji teniser planete i to je još činio 2011, 2012, 2014 i 2015. godine i sada se izjednačio sa Federerom i Džimijem Konorsom, kojima je ovaj uspjeh od ruke polazio isti broj puta. Jedini ispred njih je Pit Sampras sa šest.

Što se tiče Završnog mastersa, na njemu će sada Federer preuzeti ulogu drugog nosioca, tako da se on i Đoković ne mogu sastati u grupnoj fazi, tj. prije polufinala.

Na tom turniru su pored njih dvojice učešće obezbijedili i Zverev, Anderson, Čilć, Tim, a umjesto Nadala i Del Potra ušli su Nišikori i Izner. Borna Ćorić i Karen Hačanov, šampion u Bersiju, “vrebaju” svoju priliku sa strane.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/planeta-sporta/novak-se-izjednacio-sa-rodzerom-peti-put-broj-1-na-kraju-godine/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])