Novak pobjedio Nadala u drugom meču finala ATP Kupa

Objavljeno: 12. 1. 2020 u 13:28h

Novak Đoković pobijedio je Rafaela Nadala rezultatom 2:0 (6:2, 7:6) u drugom meču finala ATP Kupa pa će pobjednika prvog izdanja ovog takmičenja odlučiti dubl.

Novak je odlično otvorio meč protiv Nadala, brejkom već u prvom gemu, ali za to su mu trebala čak tri pokušaja. Uspio je Nadal da se konsoliduje, spasao je Španac još dvije brejk lopte u petom gemu, a onda je Novak osvojio tri vezana poena i uz još jedan brejk stigao do pobjede od 6:2 u prvom setu.

Drugi set bio je potpuno drugačiji, oba tenisera bila su sigurna na svoj servis, a Novak je po tankoj žici hodao u šestom gemu kada ja uspio da sačuva poen uprkos činjenici što je Nadal imao čak pet brejk lopti i izjednačio na 3:3.

Nastavljen je meč u istom ritmu, a onda je u desetom gemu, pri rezultatu 5:5, Novak nakon sjajnih poteza stigao do dvije brejk lopte. Atomski tenis je nastavljen. Nadal je uspio da izjednači i da povede, a onda je Đoković ponovo došao do izjednačenja, ali je Rafa uspio da osvoji dva vezana poena i preživi gem u kojem je Novak imao dvije brejk lopte.

U narednom gemu Novak je bio sjajan, osvojio je poen na svoj servis i ovaj meč uveo u taj-brejk. U 13. igri Nadal je prvi došao do mini-brejka, ali je Novak odmah uzvratio na isti način (2:2), a onda je Novak još jednom pokazao zašto je “kralj brejkova”, dobio je ovaj dio igre i izjednačio na 1:1 u pobjedama.

U prvom meču Dušan Lajović poražen je od Roberta Bautista Aguta pa će pobjeda u finalu prvog izdanja ATP Kupa između Španije i Srbije biti odlučena nakon dubla u kojem će ponovo igrati i Novak i Rafa.

Zajedno sa Đokovićem u dublu će igrati Viktor Troicki dok će špansku kombinaciju činiti Rafael Nadal i Pablo Kareno Busta.

“Nikada nisam igrao u ovakvoj atmosferi, plan je da ja igram sa Viktorom. Hvala cijeloj Srbiji, šaljemo veliki zagrljaj, a sve navijače koji su ovdje molim, ostanite, da osvojimo ovo takmičenje”, rekao je Novak.

Izvor: Srpskainfo / Autor: Bojan Božić

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/planeta-sporta/novak-pobjedio-nadala-u-drugom-mecu-finala-atp-kupa/||claudebot