Novak Đoković: Moji korijeni uticali na razvoj i tenis

Objavljeno: 3. 5. 2019 u 19:52h

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković rekao je da uvijek pokušava da predstavi svoju zemlju u najboljem mogućem svjetlu. On je istakao da se ponekad pita da li treba da se uključi u politiku ili stvari u tenisu koje nisu samo u vezi sa igrom.

“Sve što radim, radim savesno i odgovorno, cijelog sebe ulažem u to. Ne znam da radim stvari napola. Uvijek pokušavam da pomognem i da predstavim svoju državu na najbolji način. Kada sretnem ljude u Srbiji, razgovaram sa njima, ali ne želim da se ograničim samo na svoju zemlju, da volim samo nju, a da mrzim ostale” – naveo je Đoković.

Istakao je i da želi mir u svijetu, a na pitanje da li je njegovo slovensko porijeklo uticalo na karakter, istakao je da svi imamo genetsku memoriju.

“Postoje razlozi zbog čega smo rođeni na nekom mjestu u neko vrijeme. Moji koreni su uticali na moj razvoj i tenis, naravno. Rastao sam tokom rata, pod bombama. Morao sam da se borim dva puta da bih ustao. Na kraju, srećan sam što sam doživio sva ta iskustva, ali to ne bih rekao u to vrijeme, bilo je odvratno” – istakao je Đoković.

Kontroverzni Amerikanac sa velikim uticajem u svijetu tenisa Džastin Gimelstob objavio je da će se povući iz uloge predstavnika igrača u ATP-u i ne planira da sačeka odluku Savjeta igrača ATP-a koji bi trebalo da glasa 14. maja u Rimu. Na američkom sudu proglašen je krivim za nasilan napad na bivšeg prijatelja Renalda Keplana pred njegovom ženom i djetetom. Najuticajniji teniseri nisu htjeli da u javnosti pričaju o tome da li podržavaju Amerikanca ili ne, izuzev Vavrinke i Mareja, koji su rekli da njemu nije mjesto u tenisu. Gimelstob je od 2008. godine obavljao funkciju reprezenta Amerike u ATP-u, a jedan je od trojice takvih koje je izabrao Savjet igrača.

“Ono što sam htio je da Novaka pogledam u oči i da mu kažem dvije najbitnije stvari, da mu zahvalim i da mu se izvinim” – jasan je bio Amerikanac koji je sa Đokovićem razgovarao licem u lice.

Izvor: Glassrpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/planeta-sporta/novak-djokovic-moji-korijeni-uticali-na-razvoj-i-tenis/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])