Ni traga od povrede – Đoković lako do četvrtog kola!

Objavljeno: 31. 8. 2019 u 10:06h

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković lako se plasirao u četvrto kolo Ju-Es opena. Đoković je bez problema savladao Amerikanca Denisa Kudlu, rezultatom 6:3, 6:4, 6:2, a ono što je još važnije, tokom meča nije imao probleme sa ramenom koji su ga mučili od početka turnira.

Novak je zabrinuo mnoge navijače tokom pređašnjeg duela sa Huanom Ignasiom Londerom, kada je u više navrata tražio medicinsku pomoć zbog bolova u lijevom ramenu.

Poslije tog meča je izjavio da je u jednom trenutku razmišljao i o predaji, ovih dana nije trenirao, ali se u noći između petka i subote po srednjoevropskom vremenu pojavio na terenu i odigrao najbolji meč u Njujorku.

Početak na “Artur Ešu” je bio nešto nesigurniji, ali je Srbin već u četvrtom gemu došao do dvije brejk prilike, drugu iskoristio i najavio da će ovo biti njegovo veče.

U finišu tog seta neutralisao je dvije šanse za protivnika u maratonskom gemu i došao do prednosti od 1-0.

Slična situacija viđena je i u drugom dijelu igre, a kada je prvo spasao brejk lopte, a potom i oduzeo servis rivalu (3:2 u drugom setu), mogao je potpuno da pusti ruku. Servis i bekhend, udarci kod kojih se najviše patio zbog povrede, sada su savršeno funkcionisali i Kudla nije imao nikakve šanse.

Ubrzo je i drugi set bio u “džepu”, da bi u trećem protutnjao pored protivnika i završio posao za tek nešto više od dva sata igre.

“Imao sam mogućnost da igram bez bola i to je najvažnije u ovom trenutku”, rekao je Đoković neposredno poslije trijumfa.

Prvi reket svijeta je nastavio seriju u Njujorku i obezbijedio duel sa Švajcarcem Stanom Vavrinkom, koji je u tri seta eliminisao Paola Lorencija – 6:4, 7:6 (11-9), 7:6 (7-4).

Posljednji grend slem sezone igra se za nagradni fond od 57 miliona dolara, a titulu brani upravo Novak Đoković.

Izvor: RTS

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/planeta-sporta/ni-traga-od-povrede-djokovic-lako-do-cetvrtog-kola/||claudebot