Nakon što je doživio blamažu u Ligi šampiona smijenjen sa mjesta trenera

Objavljeno: 14. 3. 2019 u 20:26h

Fudbaleri Šalkea u utorak su doživjeli debakl na gostovanju Mančester sitiju (7:0) i ukupnim rezultatom 10:2 eliminisani su u osmini finala Lige šampiona, a samo dva dana kasnije došlo je do smjene trenera.

Mladi stručnjak Domeniko Tedesko (31) neće više obavljati funkciju šefa stručnog štaba, iz kluba je otišao i njegov pomoćnik Peter Perthold, odlučio je sportski direktor kluba Johen Šnajder.

Na klupi “rudara” će ga zamijeniti Hub Stivens, koji će voditi klub na meču Bundeslige protiv Lajpciga. Šalke se nalazi u veoma teškoj situaciji u prvenstvu, pošto trenutno zauzima 14. mjesto.

“Teška srca smo donijeli ovu odluku jer Tedesko uživa poštovanje u Šalkeu. Ali, ne smijemo da zaboravimo da su rezultati kluba daleko ispod očekivanih i da moraju pod hitno da se poprave. Nismo ubjeđeni da je to moguće sa trenutnom trenerskom konstelacijom, pa smo se odlučili za trenersku promenu. Domeniko Tedesko zaslužuje zahvalnost za sve što je uradio u protekle dvije sezone. Uvijek se primjerno odnosio ka ovom klubu i poptuno poštovao njegove vrijednosti” – naveo je sportski direktor Šalkea Šnajder.

Izvor: Srpskainfo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/planeta-sporta/nakon-sto-je-dozivio-blamazu-u-ligi-sampiona-smijenjen-sa-mjesta-trenera/||claudebot