Može li Đoković da sačuva prvo mjesto?

Objavljeno: 17. 9. 2019 u 12:27h

​Najbolji teniser svijeta Novak Đoković u ponedjeljak je započeo 269. nedjelju na prvom mjestu ATP liste, ali bi tu poziciju mogao da izgubi u narednom periodu. Đoković predvodi muški tenis sa 9.865 bodova i ima samo 640 više od drugoplasiranog Rafaela Nadala (9.225).

Razlog velikog gubitka bodova naravno je odustajanje u četvrtom kolu Ju-Es opena, posljednjeg grend slema na kojem je branio titulu, što je Španac iskoristio i novim trofejom “istopio” razliku.

“Nažalost, povreda je bila ozbiljnije prirode, onemogućila me je da nastavim turnir u Njujorku. Veoma mi je žao, to je jedan od četiri najveća turnira, posebno je važan u drugom dijelu sezone”, rekao je Đoković za RTS i otkrio da očekuje da se za nedjelju-dvije nađe ponovo na terenu.

Time je otklonio nedoumice o novoj operaciji, ali će imati pakleno težak zadatak da sačuva “broj 1” do kraja godine.

Novak u finišu sezone brani ukupno 2.600 bodova (titulu na turniru serije 1.000 u Šangaju, odnosno finala mastersa u Parizu i Završnog turnira u Londonu), dok njegov glavni pratilac ima čist put do prvog mjesta.

Nadal je prošlu sezonu završio poslije predaje u polufinalu Ju-Es opena i zbog povrede nije nastupao do januara.

Očekuje se da Španac, poslije revijalnog Lejver kupa, igra u Pekingu (turnir serije 500), kao i na spomenutim mastersima u Šangaju i Parizu, prije pokušaja da se domogne prve titule u Londonu. Pred sobom ima maksimalnih 4.000 bodova, zbog čega će mnogo važan biti i Đokovićev nastup u Tokiju.

Tu bi titulom mogao da zaradi dodatnih 500 bodova i, ako bude potrebe, počne da razmišlja o ubacivanju još nekog manjeg turnira u kalendar.

U slučaju da se srpski igrač ne oporavi do kraja godine, jasno je da ne postoji šansa da i 2019. završi na prvoj poziciji ATP liste.

Izvor: RTS

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/planeta-sporta/moze-li-djokovic-da-sacuva-prvo-mjesto/||claudebot