Maldini doveo Krunića u Milan

Objavljeno: 14. 6. 2019 u 20:25h

Vezni fudbaler iz Foče Rade Krunić iduće četiri godine provešće u jednom od dva najveća italijanska kluba Milanu, potvrdio je njegov otac Milan za “Glas Srpske”.

Pomalo niotkud i bez pompeznih najava svi najrelevantniji mediji “na čizmi” preksinoć su objavili ovu vijest, a juče smo i definitivno saznali da je istinita. Milan je pristao da plati osam miliona evra Empoliju, a da prelazak baš nije grom iz vedra neba pojasnio nam je ponosni otac.

“Odavno je uspostavljen kontakt, Radu je lično zvao legendarni Paolo Maldini, a bio je tu i Zvonimir Boban. Još kada je postalo jasno da će novi trener “rosonera” postati Marko Đanpaolo, koji ga je jedno vrijeme trenirao u Empoliju i dobro je upoznat sa njegovim kvalitetima, posao je bio završen” – rekao je Milan Krunić.

Njegov sin postepeno je krčio put iz rodne Miljevine kraj Foče. Karijeru je počeo u matičnoj Sutjesci, a onda su ga na turniru “Fudbal frends” u rodnom gradu primijetili klubovi iz okruženja. Bio je na treninzima u Zagrebu, Kolubari, a zatim u Donjem Sremu. Prešao je u Veronu za koju nije odigrao nijedan meč, ponovo se vratio u Pećince, pa u Borac iz Čačka odakle je 2015. prešao u Empoli.

“Ništa nije došlo preko noći. Bilo je mnogo prepreka i ljudi o kojima u trenucima sreće ne bih da trošim riječi, ali Rade je uspio. To je sada najvažnije. Uvijek mi je bilo bitno samo da je on srećan i zdrav. Sve ostalo će doći i došlo je hvala Bogu” – prepričava Milan.

Ljekarski pregledi, potpisivanje ugovora i zvanično predstavljanje zakazani su za utorak na kultnom “San Siru”.

“Nisam maštao o klubovima poput Juventusa i Milana, nadao sam se da bi mogao preći u neki poput Torina, Fjorentine, a ispalo je mnogo bolje. Vjerujte da ga nisam ni pitao kakvi su uslovi, rekao mi je da to nije ni previše važno, jer Milan valjda zove jednom u životu. Ja se zovem Milan, sin mi igra u Milanu, pa i sa te strane nije moglo bolje” – našalio se na kraju Krunićev otac.

Rade ima 25 godina, a već je uspio da skupi 80 utakmica u Seriji A, te 36 u Seriji B. U prvom razredu italijanskog fudbala postigao je osam golova i upisao osam asistencija. U Superligi Srbije odigrao je 64 utakmice, a deset puta je nosio dres reprezentacije BiH i postigao jedan gol, u aktuelnim kvalifikacijama za EP protiv Jermenije.

Izvor: Glassrpske/ D. Repija, R. Đević

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/planeta-sporta/maldini-doveo-krunica-u-milan/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])