Luka Jović potpisao za Real Madrid!

Objavljeno: 4. 6. 2019 u 14:36h

Reprezentativac Srbije Luka Jović je i zvanično postao fudbaler Real Madrida, potvrdio je španski klub.

Kako je navedeno, transfer napadača je dogovoren između Reala i Ajntrahta iz Frankfurta.

Dodaje se i da se očekuje da Jović uskoro prođe i medicinske preglede, kao i da je dogovorena šestogodišnja saradnja, do 30. juna 2025. godine.

Zvanično nije navedena visina transfera, ali su španski mediji prenijeli da će Real platiti 60 miliona evra, uz mogućnost uplate još pet miliona.

Jovićev bivši klub, Benfika, će dobiti 30 odsto od transfera.

Frankfurt je tokom sezone iskoristio pravo otkupa Jovićevog ugovora od Benfike, za svega sedam miliona evra.

Prethodno je njegova pozajmica, započeta 1. jula 2017. godine, plaćena 200.000 evra.

Jović je član Benfike postao pošto je proveo dan kao član kiparskog Apolona, koji je prethodno Crvenoj zvezdi isplatio dva miliona evra.

Apolon je, za dan, zaradio više od četiri miliona, pošto je Jovića prodao portugalskom klubu za 6,6 miliona evropskih novčanica.

U trenutku prelaska na pozajmicu u Ajntraht njegova tržišna vrijednost je procijenjena na dva miliona, a na dan kada je njemački tim isplatio Benfiki ugovorenih sedam miliona, Jović je vrijedio 55 miliona evra.

Jović je prošle sezone eksplodirao u ekipi Frankfurta, na 32 utakmice u Bundesligi upisao je 17 golova i 6 asistencija.

Takođe, bio je jedan od ključnih igrača u sjajnom učešću njemačkog tima u Ligi Evrope, postigao je 10 golova i zabilježio jednu asistenciju.

Izvor: B92

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/planeta-sporta/luka-jovic-potpisao-za-real-madrid/||claudebot