Ko je taj “kredibilni doušnik” koji je optužio Zvezdu i PSŽ u UEFA za namještanje?

Objavljeno: 13. 10. 2018 u 13:02h

Kao bomba odjeknula je vijest da je utakmica drugog kola Lige šampiona između Pari Sen Žermena i Crvene zvezde (6:1) namještena! Još veća bomba je ta da je “jedan visoki član uprave crveno-bijelih” pokušao da uplati pet miliona evra u kladionicama na trijumf Parižana od pet golova razlike! 

Francuski L'Ekip je ozbiljan medij i on je prvi plasirao ovu informaciju. Međutim, i sam medij, kao i njihov izvor, dan poslije navode da je utakmica sumnjiva, a da se pozivaju na “kredibilnog doušnika” koji je u UEFA prijavio da su srpski i francuski prvak odigrali meč za zaradu novca na kladionici. Ključno pitanje cijelog skandala je – ko je taj doušnik? Ko je taj na osnovu čijeg kredibiliteta reaguju UEFA i francuska policija, a na osnovu kojeg renomirani L'Ekip piše?

Nije mala stvar dovoditi u pitanje ugled klubova poput Pari Sen Žermena i Crvene zvezde, svakako dva velika imena evropskog fudbala. Takve tvrdnje može da iznosi samo neko ko je visoko pozicioniran u fudbalskim hijerarhijama.

Kome to UEFA vjeruje toliko, da nije sam umiješan, a da sve to može da zna? Obično su doušnici ti koji su uhvaćeni u kriminalnim aktivnostima.

Na kraju, i jedan i drugi klub iz svega mogu da profitiraju, ako se navodi pokažu kao netačni, i na sudu dobiju novčanu odštetu. Mada, ljaga je bačena i uvijek će negdje ostati zapisano da su, kako Francuzi to pišu, PSŽ i Crvena zvezda 3. oktobra odigrali sumnjiv meč.

Stanković i Laković bi mogli da rasvijetle ovaj slučaj

Nikako ne možemo zaboraviti da u UEFA sjede dva Srbina – Zoran Laković i Dejan Stanković, koji su tamo visoko pozicionirani i koji bi morali da znaju sve o navodno namještenom rezultatu iz Pariza.

Izvor: Blic/ B. O.

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/planeta-sporta/ko-je-taj-kredibilni-dousnik-koji-je-optuzio-zvezdu-i-psz-u-uefa-za-namjestanje/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])