Igokea ruši šampiona

Objavljeno: 13. 10. 2018 u 15:33h

U samo tri sedmice Igokea će drugi put odmjeriti snage sa Budućnosti i u meču igranom na Superkupu ABA lige bila je nadomak pobjede protiv aktuelnog šampiona regionalnog takmičenja, ali je pala u finišu.

U meč trećeg kola ABA lige, koji je na rasporedu u nedjelju od 19 časova, Podgoričani stižu jači za centra Alena Omića dok  je domaćin oslabljen za Orlanda Džonsona koji je tada postigao 18 poena.

“Njihov trener Aleksandar Džikić ima 14 igrača pa će dovesti one svježije pošto će pojedini biti umorni od susreta u Evroligi pa će njihova energija i hemija zavisiti od meča sa Armanijem. Nismo odigrali dobru utakmicu protiv Cibone iako smo pobjedili pa imamo dodatni elan da pokažemo da idemo napred, a ne nazad. Moramo da pokrijemo Omića i nadoknadimo 18 poena pa će neko morati da iskoči. Moramo biti dobri u napadu jer ne možemo da ih svedemo na mali broj poena” – rekao je trener Igokee Nenad Trajković.

Istakao je da niko nema problema sa povredama i nada se da će njegov tim ponoviti odličnu igru iz četvrte četvrtine meča sa Cibonom.

“Moramo da se iskupimo za poraz od Mege na našem terenu i ispravimo taj kiks. Budućnost je jak protivnik, ali koga ćemo pobjediti ako nećemo njih i kada ćemo ako nećemo sada” – kazao je Trajković.

Rekao je da Budućnost nema velikih slabosti i nada se slaboj šuterskoj večeri.

“Ne vidim posebne slabosti i na nama je da nađemo rješenje na njihovo preuzimanje i igru sa pet niskih igrača. Tako su dobili prvenstvo, a sa Zvezdom nisu mogli da igraju jer Zvezda ima jaku centarsku liniju i izvanredne dodavače pa nisu mogli da se kockaju. Ako budemo imali dobre dodavače u mis meču koji će se dogoditi u preuzimanju možemo da odgovorimo takvoj odbrani” – istakao je Trajković.

Parovi trećeg kola, subota: Crvena zvezda – Krka (17), FMP – Cibona (19), Cedevita – Mega (21). Nedjelja: Mornar – Partizan (17), Olimpija – Zadar (21).

Izvor: Glassrpske/ Milan Zubović

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/planeta-sporta/igokea-rusi-sampiona/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])