Federer ozbiljno pecnuo Đokovića: “U današnje vrijeme lakše je uzeti sve Grend slemove”

Objavljeno: 20. 3. 2019 u 18:20h

Rodžer Federer zna da “bocne” velike rivale. Švajcarac je nerijetko znao da potcijeni kada rivali naprave veliki uspjeh, a djeluje da je već sada pripremio teren u slučaju da Novak ponovi nevjerovatno postignuće i podigne četvrti grend slem u nizu.

Švajcarski teniser Rodžer Federer smatra da ujednačeniji tipovi podloga danas omogućavaju teniserima da lakše osvoje nekoliko uzastopnih Gren slemova nego što je to bio slučaj ranije.

Novak Đoković je osvajao prethodna tri Gren slem turnira (Vimbldon, US open, Autralijan open), pa će na ovogodišnjem Rolan Garosu imati mogućnost da drugi put u karijeri bude najboji na sva četiri Slema.

Legendarni Švajcarac, osvajač 20 najvrednijih trofeja u tenisu, vjeruje da se razlog tome može potražiti u uslovima za igru.

“Nije tajna da je u današnje vrijeme lakše učiniti to nego što je prije bio slučaj. I tu se ne radi samo o Novaku, to pomaže i Rafi, meni, ili bilo kojem drugom igraču. Jednostavno, danas su podloge znatno ujednačenije. Prije ste imali izuzetno brze travnate podloge i veoma sporu šljaku, razlika je bila nevjerovatno velika, pa je bilo jako teško učiniti ono što je Borg uradio (nanizao Rolan Garos i Vimbldon). Igra je bila drugačija. Morao si da igraš servis-volej na travi, danas to nije neophodno da bi osvojio Vimbldon” – rekao je Federer.

Naravno, da je sopstvene uspjehe gledao kroz prizmu onih koje su postizali Đoković i Nadal.

“Ja sam tako osvojio tri turnira i igrao finale u četvrtom, i Rafa je bio blizu da uspije u tome. Novak je to učnio jednom, možda će sad ponovo uraditi isto. Sve to pokazuje da je sad moguće uspjeti u tim stvarima. Uprkos svemu, to što je Novak uradio nevjerovatan je uspjeh” – završio je Federer.

Iskusni švajcarski igrač (37) posljednji Slem osvojio je u Australiji prošle godine. Nedavno je poražen na Mastersu u Indijan Velsu, a novu priliku da se bori za trofej imaće u Majamiju.

Izvor: Blic

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/planeta-sporta/federer-ozbiljno-pecnuo-djokovica-u-danasnje-vrijeme-lakse-je-uzeti-sve-grend-slemove/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])