Drakonska kazna za Partizan: Evo kako su se crno-bijeli opet našli na “nišanu” UEFA

Objavljeno: 13. 8. 2019 u 12:59h

Fudbalski klub Partizan oštro je kažnjen, sa dva međunarodna meča bez publike, zbog navodnih incidenata na meču sa Malatijom u Beogradu prošle nedjelje.

Da li je kazna baš morala da bude takva? Po mišljenju UEFA – jeste, jer nije prvi put da je nešto zamjereno klubu iz Humske, tačnije njegovoj publici.

Za navijače crno-bijelih, utisak je jasan – sankcija jeste prestroga, a sa time se slaže i potpredsjednik Partizana Vladimir Vuletić, koji je najavio žalbu u najkraćem roku.

Propusti u organizaciji meča koje je UEFA kaznila odnose se na skandiranje “Cigane!” bivšem kapitenu Crvene zvezde Mičelu Donaldu, kao i na izvjesni “Keltski krst” koji je protumačen kao atak na igrače turskog kluba drugih vjeroispovjesti.

Od predsjednika Partizana Milorada Vučelića su stigla obrazloženja za obe sporne situacije.

“Kazna je potpuno neosnovana! Navijanje nije imalo bilo kakvu rasnu ni etničku osnovu. Grobari i Cigani nazivi su navijačkih grupa. Zamislite, Legionare bi u Nionu mogli da podvedu pod Crna legija. I (Mičel) Donald je samog sebe nazivao ciganinom. Što se tiče skandiranja, koliko sam obavješten, trajalo je 20-ak sekundi, i to tokom zagrijavanja” – rekao je Vučelić.

Keltski krst Vučelić je prokomentarisao ovako:

“Ne znam za to. Ljudi, istraživanja pokazuju da na našim prostorima ima više keltskih gena nego turskih, i to je sve što ću reći” – dodao je predsjedavajući u taboru crno-belih, koji se osvrnuo i na brzinu donošenja odluke da se Partizan kazni.

“Kao da je zasjedao odbor za hitna pitanja. Da smo u teorijama zavjere, svašta bismo pomislili. Na sreću, nismo. Ipak, bojim se poslije onakvog suđenja protiv Turaka” – zaključio je Vučelić.

Izvor: Srpskainfo/ Foto: Goran Srdanov

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/planeta-sporta/drakonska-kazna-za-partizan-evo-kako-su-se-crno-bijeli-opet-nasli-na-nisanu-uefa/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])