Đoković o publici u Londonu: Osmijeh, hvala što ste došli i doviđenja

Objavljeno: 15. 7. 2019 u 19:48h

Novak Đoković osvojio je Vimbldon u neprijateljskoj atmosferi. U finalu, najdužem u istoriji turnira, slavio je protiv Rodžera Federera i 14 hiljada Federerovih navijača.

Na kraju meča Đoković nije burno slavio. Bila je to njegova poruka britanskoj publici koja je u polufinalu navijala protiv njega. U finalu su neki čak aplaudirali njegovim dvostrukim greškama i zviždali mu kada je išao razgovarati sa sudijom.

“Na kraju samo osmijeh na lice, hvala lijepo što ste došli i doviđenja”, bila je Đokovićeva poruka za publiku.

Srpski teniser i svjetski broj jedan smatra da mu je ovo psihički bio najteži meč u karijeri.

“Pet sati sam bio konstantno pod pritiskom. On je bio taj koji je diktirao tempo meča, nisam mu mogao čitati servise. Stalno sam bio pod pritiskom, preživljavao sam, borio se i pronalazio načine za ostanak u meču. Ovakva atmosfera vrlo lako može izbaciti iz takta nekog emotivca poput mene. Obećao sam sebi prije meča da ću ostati smiren u trenucima kada se publika digne i podrži ga.”

Izvor: Index/ R. I.

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/planeta-sporta/djokovic-o-publici-u-londonu-osmijeh-hvala-sto-ste-dosli-i-dovidjenja/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])