Čeferin: VAR nije dobar, mora nešto da se mijenja

Objavljeno: 4. 12. 2019 u 12:08h

Predsjednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Aleksandar Čeferin izjavio je da nije zadovoljan efektima uvođenja video tehnologije (VAR) i da je neophodno napraviti promjene.

“Ako imate veliki nos mogu da vam ponište gol zbog ofsajda”, rekao je Čeferin u intervjuu za Miror i dodao da će njegov prijedlog biti da se ne prekidaju napadi i ne poništavaju golovi zbog minimalnog ofsajda od 10-20 centimetara.

On je dodao da trenutno ne postoje jasna pravila kojima će se sudije voditi.

“Nedavno smo u Nionu imali sastanak sa najboljim trenerima svijeta. Bili su tu Jirgen Klop, Pep Gvardiola, Maks Alegri, Karlo Anćeloti i Zinedin Zidan. Predstavnik sudija Roberto Rozeti pokazao je jednu situaciju igranja rukom i pitao da li je to penal? Polovina je rekla DA, druga da nije. To mora da se riješi”.

Takođe, ne sviđa mu se što se VAR različiti koristi i što je tehnologija oduzela spontanost igri.

“Pogledajte Englesku, tamo se neke stvari ni ne provjeravaju. Sa druge strane, u Italiji gledaju situacije po pola sata, ne sviđa mi se sve to. Pomoćne sudije više uopšte ne dižu zastavicu, samo čekaju, čekaju i čekaju. Fudbaleri su prestali da se raduju golovima i prvo čekaju da vide šta će VAR reći”, poručio je Čeferin.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/planeta-sporta/ceferin-var-nije-dobar-mora-nesto-da-se-mijenja/||claudebot