Alonso: ALBA je ekipa koja igra na sto poena

Objavljeno: 10. 10. 2018 u 12:18h

Cedevita je za vikend malo popravila rasploženje trijumfom u Zadru, ali im danas u gostima dolazi strašno raspucana ALBA.
U Cedeviti su se već polako počele paliti lampice za uzbunu, ali je za vikend izborena za samopouzdanje vrlo vrijedna pobjeda u Zadru (85:95). Prije toga su u ABA ligi izgubili od Partizana pa na otvaranju Eurokupa od Limogesa (68:82).

Dosta je problema za Sita Alonsa na startu sezone, požalio se posebno na igru svojih playmakera, a obrana je također daleko od visoke razine s primljenih 87, 82 pa 85 poena u zadnja tri susreta. Takva obrana je očajan recepet za ono s čim bi se trebali suočiti u današnjem susretu.

U Zadru je dobro odreagirao playmaker Cobbs (18 p, 7 asist.), a najbolji strijelac kombinovanou oba takmičenja je za sad Bell koji zabija preko 20 u prosjeku. Još uvijek u novoj sezoni nisu nastupili Ramljak i Magette koji će možda danas zaigrati, iako je iza njih samo jedan odrađen trening.

Alba od početka sezone igra vrlo dobro. Imaju poseban stil. Žele odmah s loptom prijeći u protivničko polje, a u odbrani se dobro vraćaju i dobro kradu lopte. Oni su ekipa koja igra na preko 100 poena, a u ovom trenutku za nas je teško igrati na tom nivou, tako da ćemo morati biti spremni”, rekao je trener Cedevite Sito Alonso.

ALBA je u novu sezonu startala impresivno. Nakon što su u prvom kolu u Bundesligi razbili Jenu s +57, nastavili su u Eurokupu protiv Tofaša (107-91), da bi za vikend u njemačkom Kupu preskočili Bayreuth s +20. Napad je nevjerojatno raspložen sa zabijenih redom 112, 107 i 88 poena.

Izrazita su tricaška ekipa u kojoj gotovo svi igrači šutiraju, a u susretu prvog kola ih je predvodio Giffey sa 20 poena (4/6 trica).

U susret će danas ući oslabljeni u unutrašnjoj liniji, nakon Thiemanna ozljedio se i centar Clifford (9.6 p, 5.9 pr. sezone u Eurokupu), a obojica su važni igrač. Bayreuth je zbog problema sa stopalom propustio i reprezentativni bek Saibou.

 “Srećan sam našim startom u sezonu, ali ne smijemo zaboraviti da smo sve utakmice dobili na domaćem parketu. Sad to moramo učiniti u gostima što je teže. Cedevitu je teško prosuditi zbog puno novih igrača i novog trenera”, izjavio je trener gostiju Aito Garcia.

“Duel Cedevite i Albe će se odigrati večeras u 19 i 30, a kvota je 2.15 na Cedevitu. Pogledajte i ostale kvote kladionice MOZZART na utakmice Evrokupa.”

Izvor: Dvoznak.com

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/planeta-sporta/alonso-alba-je-ekipa-koja-igra-na-sto-poena/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])