Aleksandar Đorđević: Sad samo pobjede ili “ćao, zdravo”

Objavljeno: 5. 9. 2019 u 16:38h

Sa maksimalnim učinkom košarkaši Srbije završili su takmičenje u grupnoj fazi Svjetskog prvenstva, a posljednji trijumf upisali su protiv Italije rezultatom 92:77.

Malo je nedostajalo da ponovo padne stotka na meču “orlova” koji su malo usporili pred sam kraj susreta iako su u jednom trenutku imali i 20 poena razlike mada nisu posebno blistali.

Izabranici selektora Aleksandra Đorđevića prenijeće bodove u grupu J gdje će protiv Španije i Portorika tražiti prvo mjesto pred početak nokaut faze u četvrtfinalu. Prvi meč na rasporedu je već u petak protiv Portorika, a prema projekciji prvo mjesto “orlovima” bi donijelo Argentinu i četvrtfinalu dok bi se sa SAD sreli tek u finalnoj susretu, naravno pod uslovom da Amerikanci slave u svim narednim mečevima.

“Osjetilo se da je bila utakmica od velike važnosti. Donijela je tenzije i nervoze, što je sasvim normalno. Ovo su utakmice koje ne mogu da se igraju onako kako smo igrali prethodne, već moraju na svaku loptu. Svaka lopta je bitna, svaki skok, svaki poen”- izjavio je Đorđević.

-“Malo smo se mučili da uđemo u naš ritam, ali nismo prestali da se branimo, nekoliko igrača se istaklo u defanzivi kao Lučić, koji se vratio. Kapiten Raduljica je ofanzivno preuzeo teret na svoja leđa u teškim trenucima Ovo su prve jake utakmice na prvenstvu i nadam se da će se igrači i individualno pripremati, mora se igrati bolje, biti opušteniji. Sad se ulazi u utakmice u kojoj svaka mora da se pobjedi ili “ćao, zdravo” – dodaoje Đorđević.

Bogdan Bogdanović je bio najraspoloženiji kod “orlova” i sa 31 poenom te po pet asistencija i ukradenih lopti postao prvi igrač na SP još od 1994. godine kojem je tako nešto pošlo za rukom.

“Bio je sjajan, bio je defanzivno sjajan takođe. Italijani su ga posebno čuvali, ali nisam srećan minutima koje je odigrao, igrao je više nego što je trebalo, ali on je jak momak, jedan od najjačih i biće spreman za narednu rundu. Šutevi su bili dobri, selekcija nekih šuteva nije bila tako dobra, ali ostali su pokazali zašto je njegovo ime Bogdan Bogdanović” – istakao je Đorđević.

Meč je obilježilo i malo naguravanje Nikole Jokića sa Danijelom Haketom kada je Italijan pokušao da prljavim faulom isprovocira srpskog centra, a onda inscenirao pad tako da su sudije u prvih mah isključile Jokića, a potom odluku preinačile u tehničku grešku.

“Nisam srećan greškama, reakcijom u nekim fizičkim duelima koji su se dogodili, to nije onako kako želimo da reagujemo, već želimo da reagujemo u košarkaškom smislu, fizički, ali na košarkaški način i to naši mladi momci moraju da shvate” – dodao je Đorđević.

Svoje utiske o meču dao je i Nemanja Bjelica.

“Važna utakmica za nas, početak je bio nervozan, jer ova utakmica je za nas faktički bila kao četvrtfinale, nismo igrali dobro, ali smo kontrolisali meč svih 40 minuta, igrali smo protiv sjajnog igrača sa NBA iskustvom, na kraju smo pobjedili i prošli kao prvi” – kazao je Bjelica.

Nove grupe

Grupa I: Poljska, Venecuela, Rusija, Argentina. Grupa J: Portoriko, Španija, Srbija, Italija. Grupa K: SAD, E2, Brazil, F2. Grupa L: Francuska, Dominikanska Republika, Litvanija, Australija.

Druga faza biće igrana u petak i nedjelju.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/planeta-sporta/aleksandar-djordjevic-sad-samo-pobjede-ili-cao-zdravo/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])