Zlatni banjalučki plesači osvojili svjetski podijum

Objavljeno: 31. 10. 2018 u 14:37h

Članovi banjalučkog Plesnog kluba BLOK zablistali su pobjedničkim sjajem na Svjetskom plesnom prvenstvu u Milanu i jedinstvenim koracima hip-hopa i baleta u konkurenciji od 10.000 takmičara pokazali da je ples najsavršeniji spoj sporta i umjetnosti.

Na takmičenju u Italiji, koje je održano proteklog vikenda, banjalučki plesači pokazali su izvrsno umijeće na plesnom podijumu i osvojili tri zlatne, jednu srebrnu i dvije bronzane medalje, te jedno četvrto mjesto. Zlatnom medaljom okitila se i najmlađa takmičarka Plesnog kluba BLOK Nora Pastir, koja je pobijedila u disciplini hip-hop solo.

“Presrećna sam zbog osvojene medalje. Dugo sam se pripremala i nadala da ću sve otplesati kako treba kada izađem na podijum. Radujem se svakom novom takmičenju”, kazala je osmogodišnja Nora, koja hip-hop pleše već godinu.

Predsjednica kluba Jelena Stojaković kaže da se BLOK na ovom takmičenju svjetskoj publici predstavio sa sedam koreografija u disciplinama hip-hop i moderni balet.

“Takmičili smo se u kategorijama solo, duo i grupa. Zlato su osvojile balerine grupa, hip-hop solo djeca i hip-hop seniori, a sve koreografije potpisuju Svetlana Vidić, Aleksandra Babić i Natalija Ninić”, rekla je ona.

Stojakovićeva je dodala da se u Milanu takmičilo 18 plesača Plesnog kluba BLOK uzrasta od šest do 23 godine.

“Konkurencija je bila ogromna i ovo je bila izuzetna prilika da vidimo gdje smo u odnosu na ostale, a da istovremeno publici predstavimo sve što radimo. Osim plesa, naši takmičari su imali priliku i da upoznaju plesače iz cijelog svijeta, upoznaju njihov stil i način rada, te prisustvuju radionicama i seminarima koje su vodili vrhunski plesni stručnjaci”, istakla je Stojakovićeva.

Dodala je da im svaki uspjeh mnogo znači, posebno kada na plesnom podijumu stoje rame uz rame sa vrhunskim plesačima iz cijelog svijeta.

“Samo učešće na evropskim i svjetskim prvenstvima za nas je ogroman uspjeh, a svaka pobjeda obaveza da i dalje nastavimo nizati pobjede”, naglasila je Stojakovićeva.

Plesni klub BLOK je osnovan u julu 2014. godine, a prvo takmičenje imali su u maju 2016. Za dvije godine obišli su sva značajnija takmičenja, a u oktobru lani, balerine ovog kluba osvojile su srebro na Svjetskom prvenstvu u Rimu. Banjalučki plesači su i u ovoj godini nastavili nizati pobjede, pa su u maju na Evropskom prvenstvu u Zagrebu pokorili Evropu i vratili se kući sa devet medalja.

Planovi

Jelena Stojaković je istakla da je pred članovima Plesnog kluba BLOK još nekoliko takmičenja do kraja godine.

“Očekuju nas takmičenja u Splitu i Zagrebu u novembru i decembru, kao i naša tradicionalna manifestacija Talenat djece i mladih “Avantura”, koja se održava dva puta godišnje”, rekla je Stojakovićeva.

Izvor: Glas Srpske / Autor: Milijana Latinović

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/ostali-sportovi/zlatni-banjalucki-plesaci-osvojili-svjetski-podijum/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])