Završeni radovi na novoj sportskoj dvorani

Objavljeno: 30. 1. 2019 u 13:02h

Novom sportskom dvoranom u centru grada, na mjestu nekadašnjeg Šoping centra, upravljaće Sportski centar „Borik“, a nova dvorana bi trebalo da pruži prostor za treniranje mnogobrojnim banjalučkim sportskim klubovima. Na narednoj sjednici Skupštine grada koja će biti održana 6. februara, pred odbornicima će se naći i prijedlog odluke o prenosu prava upravljanja, korišćenja i održavanja nove sportske dvorane u Jevrejskoj ulici na JU Sportski centar „Borik“.

Novoizgrađena sportska hala u prostoru nekadašnjem Šoping centra prva je sportska dvorana izgrađena u Banjaluci nakon više od četiri decenije izuzimajući školske i studentske dvorane. Na oko 1.800 kvadratnih metara sportisti će dobiti savremeni objekat namijenjen za treniranje, ali i odigravanje takmičarskih i prijateljskih utakmica sa svom potrebnom infrastruktrom, uređenim svlačionicama i teleskopskim tribinama.

Sportisti koji se bave dvoranskim sportovima, uglavnom je riječ o košarci, rukometu i odbojci, dobiće nove termine za treniranje čime će u velikoj mjeri biti rasterećene dvorane Borik i Obilićevo.

“Građevinski radovi u novoj dvorani su završeni, a prije ulaska sportista u dvoranu slijedi nam tehnički prijem i izdavanje upotrebne dozvole za što smo već podnijeli zahtjev. Da bi dvorana bila u funkciji potrebno je nabaviti još sportske rekvizite i opremu (golovi, koševi i slično). Još uvijek čekamo ishod pokrenute javne nabavke i nadamo se da ćemo uskoro imati potpuno opremljenu dvoranu u koju će se sportisti uselili i početi sa trenažnim procesom i odigravanjem utakmica”, rekao je načelnik Odjeljenja za komunalne poslove Petar Bilčar.

U izgradnju sportske dvorane uloženo je 1,2 miliona KM.

Izvor: ASBL

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/ostali-sportovi/zavrseni-radovi-na-novoj-sportskoj-dvorani/||claudebot