Trijumf Katrašnika na trci Banjaluka-Beograd

Objavljeno: 29. 4. 2018 u 16:57h

Član slovenačke ekipe “Adrija” Gašper Katrašnik pobjednik je 12. izdanja biciklisticke trke Beograd-Banjaluka.

On je pobijedio u obje etape trka koje su vožene u subotu i danas. Na trci se takmičilo 167 takmičara iz 24 ekipe koje su dolazile iz 32 zemlje. Ovo je bilo 12. po redu izdanje trke Banjaluka-Beograd.

Član slovenačke ekipe Adrija Gašper Katrašnik bio je pobjednik prve etape duge 175 kilometara, koja je vožena u subotu od Beograda do Brčkog. On je ovu etapu prevezao za 3:34,16 sati. Nakon prve etape plavu majicu zadužio je Vitali Buts iz ekipe Huram, jer je sakupio najviše bodova na brdskim ciljevima. Najbolji sprinter je Rok Korošec iz ekipe Maj bajk Stivens, dok je bijelu majicu obukao najbolji mladi vozač Batuhan Ozgur iz ekipe Turku Sekerspor. Na startu trke bilo je više od 167 biciklista iz 24 ekipe iz 32 zemlje. Biciklisti su držali nevjerovatan tempo i vozili su u prosjeku skoro 50 kilometara na čas.

Ovo je bila 12. biciklistička trke “Beograd – Banjaluka”, a novina u odnosu na prethodne godine jeste da je trka u višem rangu takmičenja, ima kategoriju UCI 2.1 i prvi put je etapna. S obzirom na to da je trka u prvoj kategoriji mogle su da učestvuju samo profesionalne kontinental, kontinental ekipe i reprezentacije. Nastupile su reprezentacije Srbije, Hrvatske i Slovenije, te timovi iz Italije, Austrije, Bugarske, Turske, Mađarske, Slovenije, Azerbejdžana, Slovačke, Rumunije, Češke, Rusije, Srbije, Poljske, Bjelorusije, Njemačke, Hrvatske…

Organizacija velikog događaja kao što je trka “Beograd – Banjaluka” ne bi bila moguća bez podrške institucija i sponzora. Osim svih gradova kroz koje je vožena trka, a bilo ih je 11, organizaciju su pomogli predsjednik RS Milorad Dodik, Ministarstvo porodice, omladine i sporta u Vladi RS, te sponzori “Banjalučka pivara”, “M:tel”, “Triglav osiguranje”…

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/ostali-sportovi/trijumf-katrasnika-na-trci-banjaluka-beograd/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])