Sutra u Banjaluci počinje trka duga 1030 km (Foto)

Objavljeno: 12. 6. 2019 u 12:42h

Početak “B-HARD Ultra Race & Brevet” multidisciplinarne biciklističke manifestacije, očekuje se sutra u 7:00 sati u parku Petar Kočić, kada će biciklisti iz cijele BiH ali i Belgije, Ukrajine, Turske, Slovenije i Hrvatske započeti vožnju dugu 1030 km.

biciklizam

Glavni zadatak ove manifestacije je poboljšanje imidža Bosne i Hercegovine i prezentacija njenih ogromnih turističkih potencijala, kroz promociju pažljivo skrojene cikloturističke rute u dužini od 1030 km i oko 14000 m visinske razlike, koja će biti uvrštena u turističku ponudu Banjaluke i služiće za upoznavanje prirodnih i istorijskih znamenitosti RS i cijele BIH, ali i promociju bicikla kao ekološkog i zdravog načina putovanja.

Organizator ove manifestacije je udruženje građana “Centar za bolji kvalitet života”, uz podršku Gradske uprave Banjaluka.

Za samo 75h, biciklom će preći 1000 km

U okviru “B-HARD”-a, učesnici imaju na raspolaganju samo 75 h da izvezu rutu dužu od 1000 km.

Kontrolne tačke, tj. glavna mjesta trke su: Banjaluka, Mrakovica, Jajce, Kupres, Ljubuški, Trebinje, Tjentište, Višegrad, Jahorina, Vlašić, Banjaluka.

“Ovo je prvi put da se ovaj tip vožnje organizuje na tako visokom nivou, s jasno određenim ciljem promocije i kreiranja turističke ponude, a uz aktivnu podršku svih turističkih organizacija i zajednica na ruti. Manifestacija će takođe da sadrži i jednodnevnu vožnju od 258 km, kao i prvu organizovanu grupnu vožnju pripadnica ljepšeg pola u BiH, u dužini od 80 km”, rekao nam je Nikica Atlagić, organizator manifestacije.

U okviru turističke ponude, ista ruta će se voziti 7 ili 10 dana, sa ili bez aktivne pratnje i podrške na putu. Takođe, “Centar za bolji kvalitet života” je, idući u susret ovoj manifestaciji, kreirao niz kraćih ruta i organizovanih vožnji, na distancama od 50 do 300 km, kroz banjalučku i okolne regije, ali će i nastaviti da radi na edukaciji šire javnosti o sigurnoj upotrebi bicikla u saobraćaju, biciklizma kao turističke kategorije i sportske discipline.

Završna ceremonija se očekuje u nedjelju, 16. juna u Banskom dvoru.

Učesnike u trci možete uživo pratiti putem ovog linka.

Banjaluka.com / Autor: Vladana Savić

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/ostali-sportovi/sutra-u-banjaluci-pocinje-trka-duga-1030-km-foto/||claudebot