Sportisti konačno u novoj dvorani polovinom decembra

Objavljeno: 3. 10. 2018 u 16:32h

Izgradnja nove sportske dvorane u Banjaluci trebala bi biti završena do sredine decembra ove godine, izjavio je gradonačelnik Igor Radojičić, nakon obilaska radova u nekadašnjem Šoping centru.

On je ponovio da je vrijednost ove investicije oko 1,2 miliona maraka, te da se radi o jednom od pet kapitalnih projekta koji se finansiraju iz sredstva od emitovane emisije gradskih obveznica.

“Radovi napreduju po planu, a cilj nam je da do polovine decembra dobijemo sportsku dvoranu i predamo je na upotrebu sportistima”, rekao je Radojičić.

Podsjetio je da od sedamdesetih godina prošlog vijeka, kada su podignute dvorane „Borik“ i „Obilićevo“, u Banjaluci nije izgrađena nijedna nova sportska dvorana, osim školskih i univerzitetskih dvorana.

Novom dvoranom će upravljati Sportski centar „Borik“.

“Nova dvorana će značajno rasteretiti kapacitete za trening naših sportista, pogotovo što se u dvorani „Borik“ često organizuju razne manifestacije i događaji, zbog čega se javlja problem sa organizacijom treninga sportskih klubova”, kazao je Radojičić.

On je dodao da je završena i studija opravdanosti za planiranu sportsku dvoranu u krugu banjalučke Gimnazije, te da je projekat odobren i u Ministarstvu finansija. Kako je rekao, nakon ovih koraka, biće pokrenuta procedura za pripremu javnog poziva za javno-privatno partnerstvo za gradnju ove dvorane.

“Pored toga, pripremamo projekte i za dvije školske dvorane. Već je gotov projekat za dvoranu kod OŠ „Branko Radičević“ na Starčevici, a drugi projekat se odnosi na prostor kod OŠ „Sveti Sava“ na Laušu”, najavio je Radojičić.

Izvor: srpskainfo.com /  Autor: Nataša Telebak

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/ostali-sportovi/sportisti-konacno-u-novoj-dvorani-polovinom-decembra/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])