“Sport dostupan djeci”: Grad sufinansira članarine u klubovima

Objavljeno: 19. 3. 2019 u 11:41h

“Novi ciklus sufinansiranja članiranina u sportskim organizacijama u okviru projekta „Sport dostupan djeci“ počinje narednog mjeseca”, saopštili su iz Gradske uprave.

Za te namjene, kažu, biće izdvojeno 77.000 KM, koje će biti raspoređene putem javnog poziva koji je danas raspisalo nadležno Odjeljenje za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport.

“U cilju uključivanja što većeg broja djece u sportske aktivnosti, pozivamo sve klasifikovane sportske organizacije sa teritorije grada u sportovima prve i druge kategorije da se u narednih deset dana prijave na javni poziv i na taj način učestvuju u realizaciji projekta „Sport dostupan djeci“, kazali su iz resornog odjeljenja, ističući da su ovim projektom sufinansiranja članarina roditelji znatno rasterećeni.

Kako su naveli, „Sport dostupan djeci“, koji je kao novina počeo da se realizuje od prošle godine, podrazumijeva sufinansiranje članarina u klasifikovanim sportskim organizacijama koje mogu da podnesu zahtjeve za subvencionisanje članarina u dvije najniže kategorije koje se nalaze u sistemu takmičenja matičnog sportskog saveza u skladu sa odobrenim brojem za jednu sportsku granu.

Grad će sa izabranim sportskim organizacijama preko kojih će se sprovoditi ovaj projekat potpisati ugovor, kojim se definiše broj i iznos sufinansiranih članarina, period realizacije projekta, prava i obaveze korisnika tih članarina, izvještaj i kontrola realizacije projekta.

Izvor: srpskainfo.com / Autor: Nataša Telebak

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/ostali-sportovi/sport-dostupan-djeci-grad-sufinansira-clanarine-u-klubovima/||claudebot