Rezime banjalučkog polumaratona- projekat uspio! (Foto)

Objavljeno: 12. 5. 2018 u 13:57h

Danas su u Banjaluci, umjesto velikog broja motornih vozila, ulice bile prepune trkača i građana koji su učestvovali u Fun&run trci i time u gradu na Vrbasu doprinjeli promociji sporta i zdravog života.

Juče trčali najmlađi-danas seniori

Run&more weekend počeo je juče trkom za najmlađe. A centralni događaj, 4. polumaraton u dužini od 21 km održan je danas od 9 časova. U muškoj konkurenciji pobjednici dolaze iz Kenije, a prvo mjesto zauzeo je favorit Mozes Kiporo Kibire. U ženskoj konkurenciji 2. i 3. mjesto zauzele su takmičarke iz Srbije, a pobjednica je Oigo Kristina Mora iz Kenije.

Fun run za slabiju kondiciju

Za sve one koji nisu bili dovoljno fizički spremni, održana je Fun&run trka u dužini od 3.5 km u kojoj su učestvovali roditelji sa bebama u kolicima, biciklisti, mališani, humanitarci… svi zajedno za jedan cilj – promocija zdravog života.

Inervenisala i Hitna pomoć

Iz organizacije je rečeno da je veliki uspjeh i istrčati polumaraton, a koliko zna biti naporno govori i to da su službe Hitne pomoći morale intervenisati zbog premorani dehidracije takmičara.

20 zemalja, 37 profesionalaca

Sa učesnicima iz preko 20 zemalja, 37 profesionalnih trkača ovaj događaj je opravdao status Banjaluke kao evropskog grada sporta za 2018. godinu i Banjaluku stavilo na atletsku, ali i sportsku mapu Evrope.

Iz Banjaluke je u svijet danas poslata slika koja je za ponos svim građanima – sportisti, oni koji to nisu, roditelji, djeca, svi zajedno su na jedan dan učinili Banjaluku gradom u kojem je zdrav život na prvom mjestu.

#FirstStep2018/ Banjaluka.com/ Autor: Aleksandar Stojanović

Broj pregleda: 4778

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/ostali-sportovi/rezime-banjaluckog-polumaratona-projekat-uspio-foto/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])