Prijem za osvajačice Kupa RS u ženskoj košarci (Foto)

Objavljeno: 28. 1. 2019 u 15:05h

Povodom osvajanja trofeja Kupa Republike Srpske, gradonačelnik Igor Radojičić danas je priredio svečani prijem za igračice, stručni štab i rukovodstvo Ženskog košarkaškog kluba „Orlovi“.

odbojkasice

Uz čestitke na osvojenom trofeju, Radojičić je naglassio da se na današnjem prijemu razgovaralo i o tome na koji način gradska administracija može dalje da podrži rad ovog kluba.

“Orlovi” trenutno imaju odličnu poziciji u ligi i priliku da ostvare možda i najbolje rezultate do sada u prvenstvu BiH, a danas smo razgovarali o načinima kako dodatno možemo pomoći klubu da ostvari svoje ciljeve. Ženska košarka u Banjaluci ima dugu i uspješnu tradiciju decenijama unazad. Nekada je naš grad imao reprezentativke Jugoslavije, a evo i sada nekoliko igračica „Orlova“ je u reprezentativnim selekcijama BiH i Srbije. Prije nekoliko decenija Banjaluka je bila domaćin i evropskog prvenstva u ženskoj košarci i sigurno je da ovaj sport u našem gradu ima svoje mjesto”, rekao je Radojičić.

Govoreći o podršci sportu, Radojičić je ukazao da su od ove godine, prvi put, uvedene stipendije za sportiste koji su to zaslužili svojim rezultatima i da je i jedna od igračica „Orlova“ zaslužila tu stipendiju.

“Takođe, nastojimo i da poboljšamo uslove za trenitranje naših sportista. Očekujemo da se sportisti uskoro usele u novu sportsku dvoranu „Centar“ koja je sagrađena u prostoru nekadašnjeg Šoping centra što će sigurno klubovima donijeti više termina za treniranje i rasterititi dvorane Borik i Obilićevo”, naveo je Radojičić.

Trener ŽKK „Orlovi“ Aleksandra Mušić, naglasila je da u narednom periodu igračice ovog kluba očekuje veliki broj utakmica u kratkom vremenu. Ona se zahvalila Gradskoj upravi na pruženoj podršci, te izrazila nadu da će tako biti u budućnosti.

“Nadam se da ćemo u nastavku prvenstva, sa igračicama koje imamo na raspolaganju, obezbijediti što bolji plasman”, zaključila je Mušić.

Izvor: ASBL

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/ostali-sportovi/prijem-za-osvajacice-kupa-rs-u-zenskoj-kosarci-foto/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])