Poznati banjalučki navijač: “Mladi više vole kladionicu, nego odlazak na utakmicu”

Objavljeno: 31. 12. 2019 u 12:59h

Gotovo da nema utakmice u Banjaluci na kojoj na tribinama nećete vidjeti Ljubu Mihajlovića. Redovni posjetilac svih sportskih dešavanja, sa trubom ispod ruke, obučen u navijačke boje dolazi na mečeve banjalučkih timova i pruža im maksimalnu podršku.

Foto: Siniša Pašalić

Uvijek nasmijan, spreman za šalu, popularni Brko ne bira mečeve, pa ga možete vidjeti i na Gradskom stadionu, dvoranama „Borik“ i „Obilićevo“, na bazenu…

“Sport sam zavolio od malih nogu, igrao sam fudbal u nižerazrednim klubovima i to mi je ostalo u krvi. I u mladosti sam često bio na utakmicama. Kad god sam mogao od radnih obaveza dolazio sam na stadion. Sada sam u penziji, imam vremena pa gotovo da nema utakmice koju propustim. Pratim fudbalski, košarkaški i rukometni klub Borac, sad su tu odbojkaši, košarkašice, košarkaši u kolicima, vaterpolisti, a budem i na mečevima drugih ekipa”, ističe Ljubo.

Naravno najviše prati utakmice FK Borac. Mnogi sadašnji i bivši fudbaleri su mu prijateljt, a već niz godina ima svoje mjesto na Gradskom stadionu, iza klupe gostujućih ekipa.

Foto: Siniša Pašalić

“Za mene je Borac emocija, kojoj se uvijek vraćam. Najviše volim da gledam fudbal, koji sam igrao. Baš mi je drago što se Borac nakon silnih problema vratio u Premijer ligu i što je u vrhu. Zaslužuje Banjaluka da ima kvalitetne klubove, a posebno mi je drago što vidim sve puniji Gradski stadion”, dodaje jedan od najpoznatijih navijača u Banjaluci.

Mihajlović ističe da je velika razlika gledati sport na televiziji i uživo, te da se emocija može doživjeti samo u neposrednoj komunikaciji sa igračima.

“Odlazak na utakmicu je poseban doživljaj, odem na tribine, malo galamim, upoznajem ljude i družim se. Stekao sam brojne prijatelje među sportistima, imam ih i među vama novinarima. Šalimo se, družimo i uz to pružamo podršku našim ekipama. Banjaluka ima sjajne sportiste i oni zaslužuju veću podršku. Ako meni nije problem u ovim godinama doći u dvoranu ne znam zašto bi to bilo mladima. Iskreno kažem jer sam gledao puno mečeva, imamo talentovanih igrača, kvalitetnih mečeva, ali mladima je izgleda draže da budu u kladionicama. Te izgovore da nema kvaliteta ne priznajem. Ove godine su odlični fudbaleri, zatim tu su rukometaši koji su u vrhu, pa košaraši koji su sezonu završii bez poraza. Vjerujem da bi uspjesi bili još bolji da naši timovi imaju veću podršku, njima to puno znači. Mnogi su mi rekli da ih navijači često ponesu, da im ta buka donese dodatnu energiju da daju maksimum”, poručuje popularni Brko.

Ljubo oko sebe uvijek okupi gledaoce voljne da navijaju, a tvorac je i nekih popularnih uzrečica.

“Volim da se šalim i dobacujem, ali pri tome pazim da ne vrijeđam protivnika na bilo kojoj osnovi. Više je to želja da se protivnik dekoncentriše i da se pomogne banjalučkim klubovima da stignu do pobjede”, dodaje Mihajlović.

Ističe da mu je nemoguće izdvojiti najdraži uspjeh klubova i pojedinaca, jer su mu sportisti donijeli toliko radosti.

“Sigurno ima mnogo uspjeha. Osvajanje Kupa Maršala Tita je jedna od najdražih uspomena, kao i titula šampiona Evrope u rukometu. Takođe, pred rat smo imali strašnu generaciju sjajnih momaka, na čelu sa Iztokom Pucom. Da nije bilo rata oni bi sigurno dugo vladali i harali Evropom. Od novijih dešavanja tu je svakako titula šampiona BiH u fudbalu i evropski mečevi, te nastupi košarkaša prije nekih 20 godina u Evropi, kao i dueli rukometaša. Imam zaista puno prijatelja među sportistima i svi su mi dragi, a iskoristio bih priliku da jednom od njih, golmanu rukometaša Bojanu Ljubišiću čestitam zasluženo osvojenu nagradu za najboljeg sportistu Republike Srpske”, završio je Ljubo Mihajlović.

Gunđanje supruge

Kako puno vremena provodi na tribinama, interesovalo nas je da li Ljubo ima problema kod kuće zbog čestih odlazaka.

“Žena i sad zna da gunđa kad krenem u dvoranu i pita da li moram baš na svaki meč. Uvijek joj kažem “bolje da idem na utakmicu nego u kafanu” i ona se tad smiri”, povjerio se Mihajlović.

Izvor: srpskainfo.com / Autor: Darko Dragičević

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/ostali-sportovi/poznati-banjalucki-navijac-mladi-vise-vole-kladionicu-nego-odlazak-na-utakmicu/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])