Podvig slijepog sportiste: Miladin je istrčao polumaraton u Banjaluci

Objavljeno: 12. 5. 2019 u 15:58h

Miladin Dragojević iz Čelinca istrčao je danas polumaraton za dva sata i 19 minuta. Reklo bi se i nije neki podvig, ali ako se u obzir uzme da je Dragojević potpuno slijep i da je trčao uz pomoć prijatelja 21 kilometar, onda je ovaj rezultat pravi podvig.

miladin

Foto: Banjalučki polumaraton

“Ako nešto dovoljno želiš i vjeruješ u to onda to možeš i da uradiš, ja sam vjerovao da mogu istrčati ovaj polumaraton i evo, uspio sam. Želim da se zahvalim Darku Saviću koji me je vodio kroz sve ovo, koji je predstavljao moje oči, motivaciju i snagu i sa kojim mi je bilo mnogo lakše da ispunim svoj cilj”, rekao je Dragojević.

Najbolji sportista Republike Srpske Darko Savić kaže da je i za njega ovo bilo nevjerovatno iskustvo.

Foto: Bojan Božić

“Ovo je jedno nezaboravno iskustvo, Miladin je nevjerovatna osoba, rođeni pobjednik, uprkos svom hendikepu on je čovjek koji gleda samo naprijed, pun duha, vjere u sebe, životne snage i jednostavno za mene je ovo bila velika čast. Nemam riječi da opišem koliko sam ponosan na njega. Mi smo istrčali polumaraton, prvih 15 kilometara smo išli u zaista dobrom tempu sa prolaznim vremenom ispod 90 minuta, onda je došlo do male krize. Malo smo usporili, ali opet smo došli u jednom dobrom vremenu. Ja možda jesam pomogao Miladinu ali svaki trenutak sa njim, svaki trening, svaki korak i za mene je bio nova životna lekcija”, rekao je Savić.

Foto: Darko Savić/Instagram

Čim je istrčao polumaraton, Miladin Dragojević najavio je nove planove, i to veoma ozbiljne:

“Istrčao sam svoj lični rekord, dva sata i 18 minuta i presrećan sam, ali na ovom se nećemo zaustaviti. Imamo velike planove, trčaćemo maraton u oktobru, imamo želju da trčimo i u Njemačkoj, a konačan cilj mi je da se popnem na Himalaje, i znam da ću u tome uspjeti”, rekao je Dragojević.

Izvor: srpskainfo.com / Autor: Bojan Božić

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/ostali-sportovi/podvig-slijepog-sportiste-miladin-je-istrcao-polumaraton-u-banjaluci/||claudebot