PES – Report

Objavljeno: 20. 11. 2011 u 14:43h

Na web portalima svake vrste naći ćete one standardne, uobičajene članke. Politika, kultura, hronika, sport i ostalo. Ovog puta, dao sam sebi za pravo da budem malo kreativan i napravim jednu drugačiju vrstu izvještaja pod rubrikom “sport”. Mada, priznaćete, mnogi od nas i ovo smatraju upravo sportom. Govorim o PES-u.

Pro evolution soccer – PES 2011

 

Naime, banjalučki klub DFK, došao je na ideju kako nedjeljno popodne učiniti zanimljivijim. Poznato je da je nedjelja onako najdosadniji dan u sedmici kada ljudi bukvalno ne znaju šta bi sa sobom, a ni lokali nemaju baš neku ponudu. Ipak, u DFK su došli na ideju da nedjeljom organizuju turnire u jednoj od najpopularnijih video igara na svijetu i ovako subjektivno, ideja im nije nimalo loša. E kako su oni došli na tu ideju ja, inače zakleti socceraš, odlučio sam od toga napraviti priču.

Za početak da znate, nismo ometali druge goste. Dobro, jesmo malo kad primimo gol, ali su ipak uspjeli popodnevnu kaficu popiti donekle u miru dok smo mi socceraši uživali.

Dakle, sistem takmičenja je sličan pravilima Lige prvaka. Igrale su se grupne faze iz kojih dva takmičara sa najvećim brojem bodova prolaze dalje, naravno u knock-out fazu. Jedina je razlika što se igra po jedna utakmica, odnosno bez uzvrata.

Uz opuštenu atmosferu i piće na stolu redali smo se jedan za drugim pred plazma TV-om. Moram se pohvaliti, moja malenkost je osvojila drugo mjesto. Šta se može, prošli put sam bio prvi.

 Ono što želim reći je da mi se svidjela ideja na koju su došli glavni i odgovorni iz DFK. Iskreno, i lično sam se iznenadio koliko je opuštena i pozitivna atmosfera bila, a da ne govorim o tome da je bilo učesnika od dvanaest do preko trideset godina. Pa ko kaže da je razlika u godnama bitna?

Još ljepše je to da će ti turniri postati standardna stvar u ovom klubu, pa eto, mi socceraši imaćemo šta raditi nedjeljom. Uostalom, zar nije bolje družiti se uz neku neobaveznu zabavu nego provoditi vrijeme hladnog nedjeljnog popodneva “ubijajući” se od dosade? Da dodam da sam u međuvremenu uspio i upoznati par momaka sa kojima sam razmijenio brojeve i dogovorio nove partije PES-a, a naravno, uspio i prokomentarisati “kakva je ova dvanaeska i kako je lako igrati onome ko zna solirati”.

 Usput, nije nikakva reklama, ali hvala DFK klubu što radi ovako nešto jer u gradu uvijek nedostaje zabavnih sadržaja, a za nas, mušku populaciju zaluđenu fudbalom i PES-om ovo je iskreno idealno nedjeljno popodne. Mlade dame grada na Vrbasu, nemojte zamjeriti što ćete taj dan u sedmici biti zapostavljene jer ćemo ipak svih ostalih šest dana biti samo vaši.

I da, da ne zaboravim, vidimo se na idućem turniru, do tada, vježbajte.

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/ostali-sportovi/pes-report/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])