OK Inova želi iskoračiti u Premijer ligu BiH

Objavljeno: 24. 9. 2018 u 16:06h

Prošlogodišnja sezona za OK Inovu, stala  je u meču posljednjeg kola, kada ih je u Foči, jedan set dijelio od Premijer lige Bosne i Hercegovine, a mlade odbojkašice iz grada na Vrbasu bile su najprijatnije iznenađenje  i novo sportsko osvježenje u sportskim kuloaima, no tada sportska sreća bila je na strani ekipe Maglića.

Sa istim ciljem, Inova nastavlja i ove sezone, a očekivanja su, po riječima trenera Daria Savovića velika, ipak, on spušta loptu i apostrofira da je riječ o ekipi kojoj je prosjek godina tek 18, te da su to faktički još uvijek juniorke, no seniorski dres sa grbom ovog uzornog sportskog kolektiva, pokušaće da dignu na još jedan veći nivo.

“Prošla  godina bila je u znaku drugih mjesta, tj. vicešampionske titule u svim kategorijama našeg kluba. Jedan nam je set nedostajao da se preselimmo u viši rang takmičenja, ali tako je u sportu. No, to ima i  svoje prednost, ipak ekipa koja je iznijela prošlu sezonu u svojoj debitantskoj sezoni u Prvoj ligi RS, odmah je konkurisala za viši rang takmičenja. Djevojke će ove sezone biti iskusnje za tu jednu godinu kvalitetnog igranja.  Mi smo već uveliko u trenažnom procesu i spremno dočekujemo nove izazove koji su ispred nas”, kazao je Savović, u početku razgovora za naš portal.

Klub je u odnosu na prethodnu godinu doživio i određene igračke promjene,  no od svoje sportske filozofije ne odustaju, gdje je akcenat kao i uvijek na tom predanom radu u omladinskim kategorijama.

inova

“Neke djevojke idu na studije tako da nažalost više nisu dio našeg tima, koji je svakako, kao jedna velika porodica, dugogodišnji kapiten našeg tima Aleksandra Tatić prestala je sa aktivnim igranjem odbojke, kod nje je jednostavno došlo do zasićenja, ona je dijete Inove, čak razmišljamo da broj 13 povučemo kao znak zahvalost za sve ono što je ta djevojka učinila za naš klub, jer je ona tu od samog početka, već 13 – 14 godina. Sa nama su neke mlađe djevojke koje su prekomandovane iz kadetske ekipe”, kazao je trener Inove.

Po njegovim riječima, ove godine pokušaće da se popnu za ljestvicu više, te da to, prošlogodišnje famozno drugo mjesto i srebrnu medalju zamijene zlatim sjajem, a to neće biti nimalo lako.

“Ove godine, u većinu mečeva naši protivnici smatraće nas favoritima, a mi se nadamo, da ćemo zalaganjem i htjenjem, ove godine izboriti prvo mjesto, koje nam je prošle godine izmaklo za samo jedan set. Takođe, prošlogodišnje uspjehe iz omladinskim kategorija planiramo ponoviti, a zašto da ne i na tom polju napasti šampionsku titulu”, kazao je Savović.

Domaći mečevi

ŽOK Inova, koji trenutno broji, oko 350 svojih članova,  uzrasnih kategorija od šest i po godina do seniorskog tima, kuburi sa problemom dvorane, pa se prilagođavaju nepopularnim termina i moraju da se na treninge sele iz dvorane u dvoranu. Ipak, svoje domaće mečeve igraće u SD „Obilićevo“, a premijerni meč igraju 29.septembra protiv ekipe Kozare iz Gradiške, dok ih već u drugom kolu čeka gostovanje bivšem premijerligašu, Drini HE u Višegradu.

Piše: Miloš Vasiljević

Banjaluka.com

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/ostali-sportovi/ok-inova-zeli-iskoraciti-u-premijer-ligu-bih/||claudebot