Najbolji kajakaš BiH, Darko Savić: Vrbas me uvijek iznenadi, imam šta da naučim

Objavljeno: 21. 4. 2018 u 13:39h

Sve staze na svijetu se mogu naučiti, ali na Vrbasu, u Kanjonu Tijesno, to nije moguće. I danas kada vozim uvijek me nešto iznenadi i uvijek imam šta da naučim, rekao je najbolji kajakaš BiH, Darko Savić.

Darko Savić će učestvovati na dvije trke koje se ovog vikenda održavaju u Banjaluci. Danas od 16 časova na rasporedu je Klasik trka od „Slapa“ do Kastela, a start je zakazan za 16 časova, dok će se sutra u Kanjonu „Tijesno“ od 10 časova održati sprint u okviru Evrokupa.

“Ovo su prve dvije trke koje me očekuju na domaćoj stazi u ovoj sezoni što je posebno iskustvo i uvijek volim da vozim na Vrbasu, posebno u ovako jakoj konkurenciji kakva će biti ovog vikenda u Banjaluci. Tu su najjače evropske reprezentacije, mnogi od njih ovo takmičenje će iskoristiti kao izborno za Svjetsko prvenstvo u Švajcarskoj i jednostavno, takva konkurencija vas tjera da i vi budete bolji. Ovo ipak nije najznačajnije takmičenje u ovoj godini, to je provjera forme, ali jednostvavno od nedeljne trke Evrokupa zavisi mi sampouzdanje i mnogo toga u toku priprema za Svjetsko prvenstvo” – rekao je Savić koji ističe da, iako neukrotiv, Vrbas jeste mala prednost za njega.

Treću trku dočekuje kao drugoplasirani u poretku Evrokupa, a nada se da bi u Banjaluci mogao stići i do liderske pozicije.

“Nadam se da mogu ostvariti dobar rezultat i preuzeti vođstvo jer sam nakon dvije trke drugoplasirani. Kanjon je nepredvidiv za strane takmičare koji imaju manje vremena da uvježbaju stazu i zato nije nemoguće da završim u vrhu. Moj cilj je da odvezem dobru trku i rezultat će sigurno doći. S druge strane, moram reći da je imeni teško, deset puta kada prođete stazu nikada nije isto, uvijek imate novi talas, novu struju, ali to je Vrbas” – objašnjava Savić.

Za mjesec dana Darka očekuje i nastup na Svjetskom prvenstvu u Švajcarskoj, a od ovog takmičenja ima velika očekivanja.

“Na posljednjem Svjetskom prvenstvu nisam ušao u finale, ali na dva prethodna jesam uspio doći među najkvalitetnije takmičare. Osnovni cilj mi je ulazak u finale u kojem su jako male razlike u vremenima, i kada uđete među najbolje sve je moguće, pa čak i medalja. Međutim, moj cilj je da odvezem dobru trku, da idem korak po korak pa ćemo vidjeti za šta će to biti dovoljno.”

Olimpijada je san svakog sportiste, a Savić se nada da bi se njemu taj san mogao ostvariti u Tokiju 2020. godine.

“Cijelu 2019. godinu ću trenirati sa rerezentacijom Srbije, a sa tim momcima imam sjajnu saradnju. Moj cilj je Tokio, prije toga ću nastupiti i na Olimpijadi mladih u Minsku i vjerujem da ću tada doći do norme” – optimista je Savić.

Mirne vode

Darko Savić jedan je od rijetkih takmičara koji vesla i na divljim i na mirnim vodama.

“Ja sam mirnu vodu koristio kao trening za divlju vodu. Radio sam izdržljivost i snagu, a onda sam vidio da imam jako dobra vremena. Na prošlom Svjetskom prvenstvu sam ušao u polufinale i C finale, 22 kajakaša sa tog prvenstva su izborila plasman na Olimpijadu, ja sam bio 25. To dovoljno govori koliko sam bio blizu” – rekao je Savić.

Izvor: Srpskainfo/ Bojan Božić

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/ostali-sportovi/najbolji-kajakas-bih-darko-savic-vrbas-me-uvijek-iznenadi-imam-sta-da-naucim/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])