Kenijci pobjednici banjalučkog polumaratona (Foto)

Objavljeno: 20. 4. 2019 u 12:52h

Kenijac, Paul Tiongik pobjednik je polumaratonske trke u Banjaluci. Kenijac je banjalučkim ulicama trasu od 21 kilometra istrčao u vremenu 1:02:31.

Nakon Tiongika kroz cilj su protrčali njegovi sunarodnjaci Noel Hitimana i Evans Kipngetich Tanui.

“Prezadovoljan sam ostvarenim rezultatima. Ovo je bila sjajna trka za mene. Pohvalio bih organizaciju i atmosferu na samoj trci. Sve je bilo odlično” – izjavio je Tiongik.

Banjalučki festival “Run and more weekend” nastavlja se u toku dana, a epicentar dešavanja je tvrđava Kastel.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić danas je na Trgu Krajine ozvaničio start Druge polumaratonske trke u okviru “Vivija ran end mor vikend” festivala.

Radojičić je rekao novinarima da ovakva vrsta događaja podstiče afirmaciju i posjećenost Banjaluke, te da je zbog toga i organizovana manifestacija “Proljeće u Banjaluci” koja u periodu od 10. aprila do 10. juna obuhvata više od stotinu događaja.

Radojičić je rekao da će u tom periodu biti održan niz događanja, među kojima su konferencije, sajmovi, koncerti, međunarodni sportski događaji, sve ono što čini sliku jednog grada.

Banjaluka je od 19. do 21. aprila domaćin jednog od najznačajnijih trkačkih Festivala u regionu “Vivija ran end mor vikend”.

Osim polumaratona, danas će biti održane trke na 10 kilometara i ekipna trka na pet kilometara.

Za vrijeme trajanja ovog festivala u Banjaluci je izmijenjen režim u odvijanju, što podrazumijeva potpunu obustavu vožnje na pojedinim saobraćajnicama.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

2 komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Komentari na clanak: Kenijci pobjednici banjalučkog polumaratona (Foto)

  1. Simeun

    Realno za njih je ovo lagana setnja sto se trcanja tice 😉

    Prikaži/sakrij komentare

    Prijavi komentar

    Spam
    Reklama
    Vrijeđanje

  2. Damdam

    Još se i rashlade 😀

    Prikaži/sakrij komentare

    Prijavi komentar

    Spam
    Reklama
    Vrijeđanje

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/ostali-sportovi/kenijci-pobjednici-banjaluckog-polumaratona-foto/||claudebot