Karatisti Energije brojnim medaljama okitili najuspješniju godinu kluba

Objavljeno: 19. 12. 2019 u 17:45h

Rad, odricanje i čelična volja je ono čime su se u Karate klubu Energija iz Banjaluke vodili proteklih 13 godina koliko postoje, a sve s ciljem da svoje takmičare dovedu do toga da postanu šampioni i učesnici najjačih takmičenja na svijetu.

Uspjeh nikada ne dolazi preko noći, za njega su potrebne godine i godine rada, a to najbolje znaju karatisti Energije koji već dugo vrijedno treniraju. Prvih 6 godina postojanja malo po malo su napredovali, ulagali su veliki trud i onda se sve počelo isplaćivati i krenule su dolaziti prve medalje. U posljednje vrijeme postižu sve bolje rezultate, a 2019. godina im je najuspješnija do sada.

“Kada smo kretali znali smo da ništa neće doći bez puno uloženog truda. Sada nakon toliko godina mogu da kažem da nam sve sve isplatilo. Naši takmičari redovno donose medalje sa svih takmičenja, ali ne planiramo stati na tome. Hoćemo još bolje da radimo i da se nađemo na najvećim smotrama” – rekao je trener u klubu Boris Popović.

Trebalo bi dosta vremena da bi se pobrojale sve medalje koje su takmičari Energije osvojili ove godine, jer nema takmičenja sa kojeg su se vraćali praznih ruku. U BiH već šest godina su najuspješniji u kategoriji od 8 od 14 godina, a ove sezone tim priznanjem se mogu pohvaliti i u kategorijama kadeta, juniora i U21. Da to nije slučajnost pokazale su medalje sa prvenstva Balkana, ali i Svjetske lige za mlade, od 12 do 18 godina, gdje se takmiče najbolji mladi karatisti iz cijelog svijeta. Godišnje budu četiri takva turnira, a Enerija je donosila medalje sa svih na koje je otišla (nije bila u Meksiku). Posljednji turnir se održao prošlog vikenda u Veneciji, a tamo se srebrnom medaljom okitila Anđela Stojić, dok su bronze osvojili Jovan Koprena i Lukas Kandić.

Ono za čim žale ove sezone je nedolazak na Svjetsko prvenstvo u Čileu. Troje karatista Energije se kvalifikovalo, ali nažalost finansije su se ispriječile između njih i ostvarenja snova. To ih ipak nije demotivisalo, već su nastavili da rade i spremaju se za nove izazove, a Pavla Dujakovića (17) i još troje njegovih kolega početkom februara iduće godine čeka Evropsko prvenstvo u Budimpešti.

“Bilo je žao što sam propustio Svjetsko prvenstvo, ali šta je tu je. Imaću šansu da se okušam sa najboljim takmičarima Evrope i to je velika stvar za mene. Želim da se tamo pokažem u najboljem svjetlu” – istakao je Dujaković.

On, Anđela Stojić (13), Nikolina Čučak (14), Mihajlo Stanić (15) i Jovan Koprena (14) su prve perjanice kluba. Potencijal su već odavno pokazali, kvalitet posjeduju, a uz dodani rad narednih godina mogu napraviti puno. U Energiji se nadaju da bi neko od njih mogao izboriti učešće na Olimpijskim igrama mladih u Senegalu 2022. godine. To bi bila velika stvar za ove takmičare koji još nisu zagazili u seniorske vode.

“Odlazak na jedno takvo takmičenje je san svih nas u klubu. Vjerujem da će naši takmičari dati sve od sebe da izbore plasman na jedno takvo takmičenje gdje dolazi samo svjetska krema karatea. Naše je da radimo i trudimo se, a rezultata će sigruno doći” – dodao je trener Popović.

Karatisti Energije su pokazali da se na njih mora ozbiljno računati u budućnosti, a njihov klub se s pravom može nazvati “fabrikom šampiona”, jer se među 150 djece koje treniraju u klubu sigurno krije još neko ko će donositi medalje sa velikih takmičenja.

Ponosni na turnir

KK Energija već 7 godina organizuje turnir koji iz godine u godinu raste i okuplja odlične takmičare.

“Na to smo veoma ponosni. Ove godine se okupilo 950 takmičara i to je sigrno najjači turnir u BiH, a vjerujem da je među 5 najboljih na prostoru bivše Jugoslavije, što je velika stvar” – rekao je trener Boris Popović.

Izvor: Srpskainfo/ Danijel Radujković

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/ostali-sportovi/karatisti-energije-brojnim-medaljama-okitili-najuspjesniju-godinu-kluba/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])