Ivana u Banjaluci: Najbolja srpska atletičarka želi ovdje da se takmiči, a kao veliki motiv donijela je značajan trofej (Foto)

Objavljeno: 15. 10. 2018 u 18:23h

Ivana Španović, najbolja srpska atletičarka boravila je danas u Banjaluci gdje se družila sa mladim atletičarima iz grada na Vrbasu kojima je kao veliki motiv donijela olimpijsku medalju iz Rio de Ženeira. 

“Svakako da sam presrećna i počastvovana pozivom i činjenicom da sam ovdje u Banjaluci. Svi bismo bili mnogo srećniji da je prilika drugačija, da sam ovdje zbog nekog takmičenja i da danas skačem, ali sigurna sam da ću pomoći koliko mogu i da do toga dođe u nekoj bližoj budućnosti” – rekla je Ivana Španović i dodala da je mnogo razmišljala šta će ponijeti u Banjaluku.

“Danas sam ovdje donijela, kao jedan vid motivacije ovim mladim atletičarima, svoju prvu olimpijsku medalju. Kažem prvu jer sam ja sposobna da tu svoju bronzanu medalju iz Rija pozlatim možda već u Tokiju. Ono što je suština svega jeste da ono što radimo volimo i da damo sve od sebe da budemo što bolji u tome, a kada tako trenirate, radite i razmišjate ništa nije nemoguće” – dodala je Ivana.

Famozni broj

Način na koji je Ivana Španović ostala bez medalje na Svjetskom prvenstvu u Londu svakako je bizaran. Iako je imala najduži skok na ovom takmičenju, broj sa njenih leđa se otkačio i ostavio trag u pijesku koji je uskratio za ono što je zaslužila, a to je svjetsko zlato. Sa ove vremenske distance, kaže Ivana, nije pretjerano razočarana, a ovaj događaj motivisao ju je da bude još bolja.

“Kada sam se vratila iz Londona mene su ljudi bukvalno sažaljevali kada su me sretali, nisu imali dovoljne riječi utjehe, a nekako to je sport i to su neke stvari na koje ja nisam mogla da utičem. Pustila sam da me tuga i nezadovoljtvo prođe. Nastavila sam da se spremam za narednu sezonu i poslije šest mjeseci sam postala dvoranska svjetska prvakinja i pokazala da sam najbolja. Možda me je i to naučilo da sve što mogu da kontrolišem iskoristim da budem još bolja” – dodala je Ivana.

Evropsko prvenstvo

Nije samo ovaj peh Ivana imala u karijeri. Na posljednjem Evropskom prvenstvu Ivana je u kavlifikacijama imala najduži skok, kasnije se ispostavilo duži i od onog koji je bio dovoljan za zlatnu medalju, međutim, ona je zbog povrede morala odustati prije finala. I ovaj događaj Ivana gleda sa pozitivne strane.

“Takmičenje je bilo specifično jer sam bila u životnoj formi i krivo mi je što nisam uspjela da se pojavim u finalu, sada poslije dva mjeseca sam zahvalna svom timu koji me je povukao sa takmičenja jer je šteta mogla da bude mnogo veća i pitanje bi bilo kada bih stigla da se oporavim za dalja takmičenja. Bilo je jasno da sam ja spremna da odbranim titulu šampionke Evrope iz Amsterdama od prije dvije godine, ali uprzo će novo takmičenje i to će biti prilika da pokažem koliko vrijedim.”

Ivana je dodala da, iako je osvojila veliki broj medalja, još uvijek ima veliki motiv i da je gladna uspjeha, a svaki skok gleda kao novu priliku.

“Mi na svakom takmičenjiu imamo šest pokušaja, ali ja pokušavam na svakom takmičenju da se pojavim maksimalno spremna i da otprilike znam koji su moji dometi. Naravno ima tu mnogo drugih uticaja, od vremena do motivacije, postoji mnogo toga od čega dužina skoka zavisi ali moja prednost je ta neka mentalna snaga i pripremljenost. Tu se krije neka moja dominacija koje sam svjesna i maksimalno je koristim. Kada god odlazim na takmičenje na kojem nisam favorit to je prilika da pokažem da ipak jesam najbolja i to je nešto što me inspiriše. Svaki uspjeh proslavljam, a svaki neuspjeh prihvatam kao nešto na čemu moram da radim, izvlačim pouku i ne dopuštam da se više to ponovi” – zaključila je najbolja srpska atletičarka Ivana Španović.

Fudbaleri, atletičari….

Nisu samo atletičari željeli da se slikaju sa Ivanom Španović, bili su tu i fudbaleri banjalučkog Borca koji su trofejnoj atletičarki uručili poklon, zatim atletičari Vrbasa, Banjaluke, Borca, kao i pomoćnik ministra za porodicu omladinu i sport u Vladi Republike Srpske Dragan Jaćimović.

“Želim da se zahvalim Ivani na dolasku jer svi znako koliko njen dolazak znači ovim mladim sportistima. Nadamo se da će, ona, kao što je i rekla doći i na neko takmičenje u Banjaluku, a mi ćemo učini sve što je u našoj moći da se to i dogodi – rekao je Jaćimović.

Izvor: Srpskainfo/ Bojan Božić / Foto: Dejan Božić/RAS Srbija

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/ostali-sportovi/ivana-u-banjaluci-najbolja-srpska-atleticarka-zeli-ovdje-da-se-takmici-a-kao-veliki-motiv-donijela-je-znacajan-trofej-foto/||claudebot