Dvije medalje Andree Dukić na SP u Poljskoj

Objavljeno: 14. 11. 2014 u 16:32h

Primanje medalje i slušanje himne Republike Srpske bio je nevjerovatan osjećaj za mene koji se teško može opisati riječima. Čak sam i zaplakala od sreće.

sport

Izjavila je ovo karatistkinja banjalučke Alfe Andrea Dukić, koja je kao član reprezentacije Republike Srpske osvojila dvije medalje na juniorskom Svjetskom prvenstvu u Poljskoj. Ona je u Šćećinu osvojila zlatnu medalju u katama (pojedinačna konkurencija) te srebrnu u ekipnoj konkurenciji pošto su u finalu izgubile od selekcije Rumunije sa 3:0.

“Za ovo takmičenje spremala sam se jako dugo iako do posljednjeg momenta nisam znala da li ću uopšte ići zbog nedostatka finansijskih sredstava. Ipak, u posljednjem trenutku uspjeli smo da odemo uz pomoć Karate saveza Republike Srpske. Presrećna sam zbog osvojene zlatne i srebrne medalje. Sve sam doživjela jako emotivno. Stajanje na postolju, primanje medalje i slušanje himne nevjerovatan je osjećaj. Jedino mi je žao zbog poraza od Rumunije u ekipnom takmičenju, ali s obzirom na veliki broj učesnika, i srebrna medalja je sjajan rezultat”, istakla je Dukićeva te naglasila da je konkurencija bila izuzetno jaka jer je učestvovalo više od 1.400 takmičara iz pedesetak zemalja svijeta.

Karateom se bavi punih deset godina i ima zvanje majstora crnog pojasa prvi dan. Kruna svega bio bi odlazak na Svjetsko prvenstvo u Brazilu sljedeće godine, gdje bi branila zlato.

“Imam veliku želju da odem na Svjetsko prvenstvo u Brazilu koje se održava u oktobru naredne godine. Ako odem tamo, imam osjećaj da mogu doći do medalje. Spremiću se najbolje što mogu i nadam se da će Savez imati dovoljno novca da me pošalje na ovo takmičenje”, rekla je Dukićeva.

Pored Svjetskog prvenstva, Andrea bi trebalo da nastupi i na internacionalnom turniru u Mađarskoj naredne godine kao i na Svjetskom kupu u Srbiji te Evropskom prvenstvu u Belgiji.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/ostali-sportovi/dvije-medalje-andree-dukic-na-sp-u-poljskoj/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])