Dragan Batar, počasni predsjednik Bokserskog kluba Slavija 1961: Talenata na pretek, potrebno ih izbrusiti

Objavljeno: 16. 4. 2019 u 15:54h

Na nedavnom pojedinačnom prvenstvu u boksu za mlađe kategorije vidjelo se da za “plemenitu vještinu” u Republici Srpskoj i BiH ne treba da brinemo, jer ima mnogo mladih boksera koji vladaju ovom vještinom.

Istakao je ovo Dragan Batar, počasni predsjednik Bokserskog kluba Slavija 1961, koji je bi­o domaćin takmičenja na kojem se okupilo 66 takmičara iz dvadesetak klubova.

“Iako su veoma teška vremena za sport, moramo biti i te kako zadovoljni, jer se u Banjaluci pokazalo da talenata ima na pretek, samo ih je potrebno pravilno izbrusiti da bi postali biseri svojih klubova. Ovo nije samo moje mišljenje, već mišljenje i proslavljenog šampiona Tadije Kačara, koji je bio naš gost na prvenstvu, predsjednika Bokserskog saveza BiH Enesa Pešteka, prvog čovjeka BS Republike Srpske Milenka Tomića, zvaničnog delegata Predraga Bartule i drugih brojnih gostiju” – naglasio je Batar.

Po njegovim riječima, u ovom trenutku nedostaje kvalitetnog stručnog kadra da radi sa mladima i usmjerava ih na pravi put.

“Moramo što prije započeti edukaciju trenerskog kadra, a uz to na ovom prostoru nedostaje i veći broj kvalitetnih i mladih sudija. Vjerujem da ćemo uz pomoć predsjednika BS Srbije Nenada Borovčanina uspjeti da organizujemo nekoliko trenerskih i sudijskih seminara i da ćemo i na ovom polju uskoro dobiti još stručniji kadar” – nastavio je Batar.

Takmičari Slavije 1961, kluba koji je osnovan 4. aprila prošle godine, na šampionatu su osvojili tri zlatne i jednu srebrnu medalju.

“Za naš mladi klub ovo je veliki uspjeh, a još je veće priznanje što smo dobili organizaciju ovog takmičenja. Naime, svi su bili zadovoljni onim što su vidjeli u septembru prošle godine kada je Slavija 1961 bila domaćin prvog kola Lige RS. I tada smo bili uzorni domaćin i dobili smo organizaciju prvenstva. Naš bokser Stefan Čajić je proglašen za najboljeg boksera šampionata, David Ružević je takođe osvojio zlato i pokazao da je riječ o velikom talentu. Posebna priča je Stevo Babić koji je zajedno sa svojim rivalom proglašen za najborbeniji par. Babić ga je nokautirao u finalu, a onda se prema njemu ponio kao bokser koji ima na stotine borbi, zagrlio ga i digao mu ruku, što je publika pozdravila velikim aplauzom. I bronza Dragana Trninića ima zlatni sjaj, jer je poražen sudijskim preglasavanjem, mada je odluka arbitara trebalo da bude drugačija” – istakao je Batar.

Po njemu, velike zasluge za uspješno organizovano prvenstvo, ali i za rezultatske uspjehe Slavije 1961 pripadaju predsjedniku kluba Božidaru Pejakoviću.

“On praktično u klubu obavlja sve poslove i bez njega sigurno Slavija 1961 ne bi ni zaživjela. Prošle godine predvodio je grupu entuzijasta koji su osnovali klub, a cilj je bio da se sačuva ime Slavije, osnovane 1961 godine, koja je posljednjih godina zapala u duboku finansijsku krizu” – dodao je Batar.

Zahvalnost

Počasni predsjednik Slavije 1961 Dragan Batar zahvalio je svima koji su podržali klub u organizovanju prvenstva.

“Podržalo nas je Ministarstvo za porodicu, omladinu i sport i gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić. Finansijski su nam pomogli “Niskogradnja”, “Krajina”, “Bema”, “Vodovod”, “Osiguranje Krajina”, a posebno bih zahvalio našem nekadašnjem takmičaru, a sada uglednom privredniku Budimiru Stankoviću koji je platio kompletnu opremu za klub, a po završetku prvenstva organizovao svečani ručak za sve one koji su bili raspoloženi za druženje i prijateljski razgovor” – dodao je Batar.

Izvor: Glassrpske/ Darko Pašagić

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/ostali-sportovi/dragan-batar-pocasni-predsjednik-bokserskog-kluba-slavija-1961-talenata-na-pretek-potrebno-ih-izbrusiti/||claudebot