Banjaluka: Uručene stipendije za 15 najuspješnijih sportista (Foto)

Objavljeno: 8. 1. 2020 u 14:28h

Gradonačelnik Igor Radojičić, uručio je danas rješenja o stipendiranju 15 najuspješnijih sportista, u okviru novog programa razvoja sporta na području Banjaluke.

Već drugu godinu zaredom, Grad Banjaluka dodjeljuje stipendije za najbolje sportiste, sa ostvarenim uspjehom kao ključnim kriterijumom. Banjaluka je jedina lokalna zajednica u BiH koja je uvela ovakvu vrstu podrške sportistima.

Ove godine, pravo na sportsku stipendiju ostvarilo je 15 sportista, od kojih su dvojica sportisti prvog razreda – seniori, jedan sportista internacionalnog juniorskog razreda, te 12 sportista prvog razreda – juniora.

“Ovo je novina koju smo uveli prošle godine i koja je naišla na pozitivne rekacije i sportista i sportske javnosti. Sportisti prvog razreda – seniori su plivači Nikola Bjelajac i Mihajlo Čeprkalo, internacionalni sportista je karatistkinja Anja Lolić, dok su sportisti prvog reda – juniori: Jovan Rosić (AK Borac), Milica Praštalo (KK Orlovi), Dušan Mačkić, (KKK Vrbas), Pavle Dujaković (KK Energija), Marko Kovačić (APK 22. april), Sergej Vučić (KK Energija), Sara Mikača (TK Mladost), Vladimir Pandurević (STK Banjaluka), Aleksandra Roljić (AK Banjaluka), Maša Maksimović (Škola šaha Skakač), Bojan Maksimović (Škola šaha Skakač) i Branko Tadić (DŽK Zvijezda)”, istakao je Radojičić.

Načelnik Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport Dragan Banjac, izjavio je da su ovi sportisti ostvarili najbolje rezultate u prošloj godini.

“Dodjela stipendija predstavlja lijepu uvertiru u izbor najbljih sportista grada koji će biti održan u februaru. Vjerujem da će ovo biti bar mala pomoć našim sportistima i da ćemo stalnom brigom o njima doprinijeti i boljim rezultatima. Nadam se da će ovaj projekat opstati i da ćemo u narednim godinama imati još više sportista koji će svojim rezultatima zaslužiti stipendiju”, rekao je Banjac.

U ime sportista, na dodijeljenim stipendijama zahvalila je Maša Maksimović, mlada šahistkinja iz Škole šaha „Skakač“.

“Stipendija će sigurno biti dodatni motiv za dalji rad i pomoći će nam da se takmičimo i ostvarimo bolje rezlutatima. Ove godine imam u planu da postanem ženski internacionalni majstor i nadam se da će to i ostvariti”, kazala je Maša Maksimović.

Izvor: ASBL

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/ostali-sportovi/banjaluka-urucene-stipendije-za-15-najuspjesnijih-sportista-foto/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])